Posjeti HAVK Mladost web-shop
Drugo kolo Prvenstva Hrvatske

Druga pobjeda juniora

event 26.01.2024.

Nastavljaju stizati lijepe vijesti iz Splita, točnije nastavljaju naši mladići s vrlo dobrim igrama u poljudskom plivalištu

Naime, u 2. kolu A skupine završnog turnira juniorskog Prvenstva Hrvatske, Mladost je nakon Zadra 1952 u četvrtak navečer, u petak ujutro svladala i POŠK 1937. Završilo je 12:9 za Žapce ili po četvrtinama (0:2, 3:2, 5:1, 4:4).

Nakon možda tek malo uspavanog početka (početak utakmice je bio u 9.00 sati)u kojem su suparnici riješili prvu dionicu u svoju korist (2:0), a početkom druge četvrtine vodstvo i malo ‘podebljali’ (3:0), proradio je i mladostaški napad. Prvo smanjenjem prednosti poškovaca na 3:2, a na koncu druge četvrtine 4:3 za Splićane.

U trećoj četvrtini, baš kao i utakmicu dan ranije, apsolutna prevlast naših juniora. Do tri minute prije kraja ove četvrtine, uzastopnim golovima Brankovića, Obuljena, Bučevića i Bušića, Mladost je preokrenula do vodstva u našu korist – 7:4! U zadnju se četvrtinu i ušlo s vodstvom od tri gola prednosti, (8:5). Ovu su prednost odnosno razliku naši mladići očuvali do kraja susreta.

Golove za Mladost postigli su – Jan Bušić 3, Bartul Bučević i Luka Palavra po 2, te Dominik Obuljen, Vito Branković, Luka Barišić, Fran Dobrić i Niko Sošić po jedan gol.
Mladostašima preostaje još jedan susret u skupini, utakmica 3. kola protiv Jadrana (18.00) i to će biti sraz za prvo mjesto u A skupini koje vodi izravno u polufinale. U slučaju poraza, predstojao bi nam susret tzv. lažnog četvrtfinala. Jadran naime ima također dvije pobjede iz isto toliko utakmica, a oni su ujutro u petak svladali Zadar 1952 s visokih 21:10.