Dvije pobjede i neriješen rezultat u kvalifikacijama za PH

event 15.11.2019.

Čak tri uzrasta Žabaca su u četvrtak 14.11. imali svoje nastupe u kvalifikacijama za Prvenstvo Hrvatske. Kadeti su u Rijeci odigrali 10:10 (0:2, 4:3, 3:2, 3:3) s Primorje EB. Mlađi juniori su na Savi slavili protiv Medveščaka 26:6 (8:1, 6:1, 7:1, 5:3), a odmah nakon njih pobjedu su izborili juniori protiv ZPK. Rezultat je bio […]

Čak tri uzrasta Žabaca su u četvrtak 14.11. imali svoje nastupe u kvalifikacijama za Prvenstvo Hrvatske. Kadeti su u Rijeci odigrali 10:10 (0:2, 4:3, 3:2, 3:3) s Primorje EB. Mlađi juniori su na Savi slavili protiv Medveščaka 26:6 (8:1, 6:1, 7:1, 5:3), a odmah nakon njih pobjedu su izborili juniori protiv ZPK. Rezultat je bio 23:5 (8:0, 4:2, 7:0, 4:3).

Kadeti

Sastav Mladosti protiv Primorja EB: Prižmić, Erceg, Fajković, M. Barišić, Padro (2), Stančić (2), Vukelić, Rutar, Mardešić (2), L. Barišić, Hajdaš, Bučević (4), Matić, Jakuš, trener Štritof.

Najteži posao su imali kadeti koje vodi Ratko Štritof, jer su gostovali kod Primorja EB, koje je u protekloj sezoni s ovim uzrastom igrača osvojilo dvostruku krunu, i redovito slavilo protiv Žabaca. Tako je bilo sve do sinoć. Naši igrači su sjajno otvorili susret i na kraju prve četvrtine vodili 2:0. Ta prva dionica je usmjerila čitav tijek susreta u kojem su Žapci imali još dva puta vodstvo od 2 gola; pri rezultatu 5:3 i 6:4. Primorje je svoje prvo i jedino vodstvo ostvarilo 5 minuta prije kraja utakmice. Mladostaši predvođeni raspoloženim Bučevićem uspjevaju ponovo izboriti vodstvo od 10:9 na ulasku u zadnju minutu utakmice, ali je Primorje uspjelo je s igračem više poravnati na konačnih 10:10. Čestitke Žapcima na sjajnom držanju i izborenom bodu protiv jakog suparnika.

Mlađi juniori

Sastav Mladosti protiv Medveščaka: Ćosić, Katičić, Josipović (1), Bušić (8), Narančić (1), Schonwald, V. Antunović (5), Mozara (3), Markić, Luković, D. Antunović, Mihaljević (4), Luetić, Tkalčec (4), trener Gulin.

Mlađi juniori nisu imali težak posao u svom prvom nastupu u kvalifikacijama za prvenstvo Hrvatske. Igrači trenera Gulina od samog su početka krenuli agresivno i s kontrama i polukontrama vrlo brzo su slomili otpor gradskih suparnika. Tijekom čitavog susreta, 40-tak gledatelja moglo je uživati u lijepim potezima, asistencijama iza leđa (V. Antunović) i atraktivnim zgodicima. Gotovo svi igrači Mladosti su se upisali u strijelce, a valja istaknuti Bušića koji je zabio 8 golova, te Antunovića s 5 kao i Tkalčeca i Mihaljevića sa po 4 gola. Vratar Ćosić je sigurnim obranama iz igre pridodao i obranjeni peterac.

Juniori

Juniori_ZPK_1

Sastav Mladosti protiv ZPK: Stipičević, Sikirić (2), Glavinić, Papež (1), Brnetić (2), Ratković (1), Požarić (5), Holzinger (3), Rumbak (1), Mihić (4), Paić (3), Brčić, Udović, Bušić (1), trener Vincek.

Za kraj večeri, juniori Mladosti priredili su treću golijadu u trećem kolu kvalifikacija za Prvenstvo Hrvatske. “Žrtva” je ovaj puta bio ZPK, čiji su se igrači predstavili u borbenom izdanju na samom početku utakmice. Ali protiv ubojitih kontri, koje su ove sezone značajka svih uzrasta Žabaca, nisu imali rješenja. Izmjene u redovima Žabaca odvijale su se na kraju četvrtina po principu “svi unutra, svi van”. Nemilosrdnija je bila postava za neprane četvrtine u kojoj su najistaknutiji bili Požarić i Mihić, ujedno i najbolji strijelci.

Vratari Stipičević i Udović bili su vrlo sigurni uz napomenu da je Udović obranio i peterac u samoj završnici susreta.