Kraj grupne faze

Dvije pobjede juniora u Rijeci

event 01.07.2023.

Petak je u Rijeci za naše juniore bio i više no sretan i uspješan dan. U dva susreta jednako toliko pobjeda

Prvo uvjerljivih devet golova razlike protiv POŠK-a 1937, čak 16:7. U 3. kolu su mladi Žapci svladali Jadran u tijesnoj utakmici 12:11 i to nakon sjajno odigrane zadnje četvrtine koju su naši dečki dobili 6:1.

Protiv POŠK-a 1937, strijelci za mladostaše bili su – Mislav Bakarić, Vito Branković i Jan Bušić po 3 gola. Dva su dodali Amar Fajković i Dominik Obuljen, dok je po 1 pogodak djelo Bartula Bučevića, Luke Barišića i Marina Rogulja.

Susret protiv Jadrana zaslužuje koje slovo više. Jadran je malo po malo, tijekom prve dvije četvrtine gradio prednost koja je narasla do plus 3 za Splićane, (7:4), da bi početkom treće četvrtine ‘podignuli’ i na još jedan gol razlike više, Od 8:4 do 10:6. U zadnjim sekundama je uspio smanjiti na 10:7 naš Vito Branković iz pozicijskog napada. Najava onog što je slijedilo u zadnjih osam minuta.
Razdoblje najbolje igre mladostaša u dosadašnjem dijelu riječkog turnira. Još tri i pol minute prije kraja Jadran je vodio (8:11), da bi serijom od ukupno četiri pogotka (Jan Bušić i Dominik Obuljen po 2 gola), Žapci preokrenuli do vodstva i pobjede. Gol za pobjedu 9 sekundi prije kraja postigao je Jan Bušić.

U ovom su susretu briljirali – Jan Bušić 5, Dominik Obuljen 4, te po 1 gol Mislav Bakarić, Vito Branković i Jakša Zaratustra Mihaljević.