Dvije pobjede ml. juniora na Kupu RH

event 25.06.2022.

Mlađi juniori Mladosti ostvarili su u petak dvije značajne pobjede na Kupu RH koji se igra u Dubrovniku. Najprije su u 2. kolu skupine B svladali Primorje EB 7:4 (1:1, 5:0, 1:1, 0:2), da bi u 3. kolu bili za nijansu uvjerljiviji protiv Jadrana 13:9 (3:4, 3:1, 5:3, 2:1). U današnjim utakmicama u sastavu je […]

Mlađi juniori Mladosti ostvarili su u petak dvije značajne pobjede na Kupu RH koji se igra u Dubrovniku. Najprije su u 2. kolu skupine B svladali Primorje EB 7:4 (1:1, 5:0, 1:1, 0:2), da bi u 3. kolu bili za nijansu uvjerljiviji protiv Jadrana 13:9 (3:4, 3:1, 5:3, 2:1).

U današnjim utakmicama u sastavu je bio jedan od ponajboljih Žabaca, Bartul Bučević i to se odmah osjetilo u igri i na rezultatu. Susret s Primorjem mladostaši su počeli oprezno budući su nedavno poraženi od vršnjaka iz Rijeke u sklopu kvalifikacija za Kup RH. No u drugoj četvrtini Žapci su se raspucali te odvojili na +5, što je, pokazalo se kasnije, bilo dovoljno da upišu pobjedu. Primorje je u zadnjoj četvrtini ublažilo poraz ali ne i ugrozilo sigurnu pobjedu Mladosti.

Strijelci za Mladost protiv Primorja EB: Branković 2, Bučević 2, Mardešić 1, Jakuš 1 i Padro 1.

Susret protiv Jadrana bio je dvoboj za plasman na mjesto koje vodi u razigravanje za polufinale. U početnoj četvrtini Splićani su ostvarili minimalnu prednost, da bi Žapci u drugoj dionici preuzeli vodstvo, koje su do kraja samo povećavali, ne dopustivši protivniku niti poravnanje rezultata a kamo li prelazak u vodstvo.

Strijelci za Mladost protiv Jadrana: Bučević 5, Padro 3, Kirinec 2, Mardešić 2 i Jakuš 1.

S dvije pobjede Žapci su zauzeli drugu poziciju u skupini B, iza Juga koji je s tri pobjede izborio izravan put u polufinale turnira.

U borbi za polufinale, igrači koje vodi Ratko Štritof, igraju u subotu u 10:00 protiv Medveščaka, gradskih suparnika koje su u nedavnim kvalifikacijama svladali 10:9.