Posjeti HAVK Mladost web-shop

Dvije utakmice za jedan cilj

event 06.04.2024.

Pred našim je seniorskim sastavom zanimljiv i vrlo važan natjecateljski vikend na našem bazenu. U subotu i nedjelju naime, uz Savu ugošćujemo redom Partizan, a potom i Šabac u okviru Premier lige, utakmice završnih, 3. i 4. kola Premier lige za ostanak ili poretka od 9. do 12. mjesta. Kada se pogleda bodovno stanje u […]

Pred našim je seniorskim sastavom zanimljiv i vrlo važan natjecateljski vikend na našem bazenu. U subotu i nedjelju naime, uz Savu ugošćujemo redom Partizan, a potom i Šabac u okviru Premier lige, utakmice završnih, 3. i 4. kola Premier lige za ostanak ili poretka od 9. do 12. mjesta.

Kada se pogleda bodovno stanje u kojem Šabac ima 9 bodova, Mladost i Partizan po 6, a Mornar 3 boda, zaključak je jasan – subotnja pobjeda nad Partizanom riješila bi najbitnije. Trijumfom nad suparnikom iz Beograda, sigurno bi, kolo prije kraja i neovisno ishodu utakmice protiv Šapca u nedjelju, osigurali status premierligaša i za narednu sezonu.

– Tako je, to nam je najvažnije i tako pristupamo toj utakmici – napominje uoči susreta s Partizanom, naš trener Damir Vincek.

Prije 8 dana, u prvoj utakmici ovog poretka protiv Partizana, naši su momci slavili vrlo uvjerljivo i glatko, 14:7.

– To je bilo sjajno, ali ovo je sad nova utakmica. Opet, mi smo ipak doma, igramo u svojem bazenu i tako se trebamo postaviti. Partizan je mlada momčad, plivaju dobro, brzo igraju, skloni su protunapadima tako da nema mjesta opuštanju. Odigramo li kao u toj prvoj utakmici, onda stvarno ne bi trebalo biti problema – naglasio je trener Vincek, ali naglasio i da momčad ipak neće biti kompletna.

– Upitan nam je nastup Darija Rakovca. Vjerojatnije je da neće nastupiti. On je dobio posjekotinu između palca i kažiprsta desne ruke još na utakmici protiv Šapca, ima tri šava i mislim da neće biti spreman.

Obje utakmice, subotnja protiv Partizana i nedjeljna protiv Šapca počet će u 17.30 sati.