Posjeti HAVK Mladost web-shop

Dvokorakom u finale

event 01.05.2019.

Hrvatski akademski vaterpolski klub Mladost dvokorakom se plasirao u finale Prvenstva Hrvatske. U drugoj je utakmici polufinala bio bolji od Mornara 12:7 (4:4, 4:1, 2:0, 2:2). U Splitu smo, kao i na Savi, ponovno vidjeli izjednačen početak utakmice. Prvih osam minuta igre, pored velikog broja pogodaka, nije dalo za naslutiti tko bi s Poljuda večeras […]

Hrvatski akademski vaterpolski klub Mladost dvokorakom se plasirao u finale Prvenstva Hrvatske. U drugoj je utakmici polufinala bio bolji od Mornara 12:7 (4:4, 4:1, 2:0, 2:2).

U Splitu smo, kao i na Savi, ponovno vidjeli izjednačen početak utakmice. Prvih osam minuta igre, pored velikog broja pogodaka, nije dalo za naslutiti tko bi s Poljuda večeras mogao odnijeti pobjedu. U drugoj četvrtini igrači Zorana Bajića ubacuju u višu brzinu, i odlaze na veliki odmor s 3 pogotka prednosti (8:5). Pogodak za tih +3 postigao je Konstantin Kharkov koji se nakon stanke vratio u natjecateljski ritam. U trećem smo dijelu igre bili svjedoci dodatnog povećanja vodstva Mladosti, a kako je u posljednjoj dionici rezultat bio izjednačen, 2:2, Mladost je s 12:7 u ovoj, i ukupno 2:0 prošla u finale Prvenstva Hrvatske.

“Odigrali smo vrlo dobru utakmicu s Mornarom. Odlično smo se obranili presingom kombinirano sa zonom, a proradio nam je i igrač manje. Mislim da smo zasluženo pobijedili, odigrali smo bolje nego prvu utakmicu u Zagrebu, dobro smo se pripremili, a igrači su bili fokusiraniji.”- izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Vrh liste strijelaca na današnjoj utakmici ide Lovri Milošu koji je postigao 3 pogotka, po 2 su dodali Branimir Herceg, Ivan Buljubašić i Konstantin Kharkov dok su jednom precizni bili Cosmin Radu, Miloš Ćuk i Franko Lazić.

“Pred nama je finale s Jugom, imamo vremena za dobru pripremu. Svaka utakmica s njima je nova priča, nadam se kvalitetnoj izvedbi i pobjedi!” –osvrnuo se trener Bajić na protivnika u finalu.

Finalna serija započinje prvom utakmicom 8. svibnja u Zagrebu s početkom u 18 sati. Žapci će za titulu prvaka Hrvatske morati biti bolji od Juga koji je u drugom polufinalu, također dvokorakom prošao Jadran. Druga utakmica na rasporedu je u Dubrovniku 11. svibnja, dok je treća ponovno u Zagrebu. Ukoliko bude potrebno, jer se finalna serija igra na tri pobjede, četvrta bi se igrala u Gružu 25. svibnja te peta 29. svibnja u Zagrebu.