Dvostruka pobjeda na Sveticama za finale Kupa RH

event 24.05.2018.

Na bazenu Svetice mlađi kadeti i mlađi juniori Mladosti svladali su vršnjake Medveščaka u dvostrukom programu kvalifikacija za Kup Republike Hrvatske. Mlađi kadeti slavili su s 11:3 (2:0, 2:2, 3:1, 4:0), a mlađi juniori s 19:8 (7:2, 4:1, 4:4, 4:1). Oba sastava su ovim pobjedama izborila nastup na finalnim turnirima Kupa Hrvatske. Mlađi kadeti Igrači […]

Na bazenu Svetice mlađi kadeti i mlađi juniori Mladosti svladali su vršnjake Medveščaka u dvostrukom programu kvalifikacija za Kup Republike Hrvatske. Mlađi kadeti slavili su s 11:3 (2:0, 2:2, 3:1, 4:0), a mlađi juniori s 19:8 (7:2, 4:1, 4:4, 4:1). Oba sastava su ovim pobjedama izborila nastup na finalnim turnirima Kupa Hrvatske.

Mlađi kadeti
Igrači koje vodi trener Dean Šafarić poveli su vrlo rano sa 2:0 golovima Lovre Habude iz peterca i s igračem više. Ali do kraja četvrtine nisu povisili svoje vodstvo iako su imali priliku iz peterca pri kraju 1. četvrtine. Druga dionica donosi najzanimljiviju igru. Najprije Medvedi izjednačavaju na 2:2, da bi mali Žapci postigli dva gola pri samom kraju četvrtine. Matej Gregorić iz igrača više zabija za 3:2, a Jan Bušić realizira peterac za 4:2. U drugom poluvremenu Mladost je prikazala puno bolju igru i golovima Habude, Marina Rogulja te Borne Brkića otišla na nedostižnih 7:3 na kraju treće četvrtine. Zadnja dionica u potpunosti pripada Mladostašima koji nisu primili niti jedan gol a zabili su ih 4. Strijelci u posljednjoj četvrtini bili su Roko Padro, Ante Halar te Vito Meić koji je postigao zadnja dva gola za konačnih 11:3.
Ovom pobjedom Žapci su uzvratili Medvedima za tjesan poraz na Savi i uz neporaženo Primorje prošli na završni turnir Kupa Hrvatske.
Ml_kadeti_vs_medvedi_2
Ml_kadeti_vs_medvedi_1

Mlađi juniori
U drugoj utakmici večeri mlađi juniori Mladosti bili su puno bolji od vršnjaka Medveščaka. Od samog početka utakmica je išla u jednom smjeru, ka uvjerljivoj pobjedi Mladosti. Mladost je bila bolja u svakom segmentu igre, te smo vidjeli nekoliko krasnih golova s vanjskih pozicija. Posebno su se isticali Marin Papež i Toni Bušić za kojeg bekovi Medveščaka nisu imali rješenja. Potez utakmice bila je Bušićeva šrauba za 6:2. Uz njih dvojicu i ostali Žapci su pokazali da ovu ekipu čine odlični šuteri. Medvedi su uspjeli parirati Mladosti samo u 3. četvrtini, dok je ostatak utakmice bio u potpunosti na strani mlađih juniora Mladosti. Valja spomenuti da je Mladost bila oslabljena nenastupanjem nekolicine igrača zbog bolesti.
Strijelci za Mladost bili su: Papež i Bušić svaki s 5 golova, Krpan je zabio 3, Banić i Brčić po 2, te po jedan zgoditak Vučković, Holzinger, Lomtatidze i Pajić.
Ovom pobjedom igrači trenera Sappea osvojili su prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini dvaput uvjeljivo pobjedivši Medveščaka, te s jednom pobjedom i jednim porazom u susretima s Primorjem.
Ml_juniori_vs_medvedi_3
Ml_juniori_vs_medvedi_2
Ml_juniori_vs_medvedi_1