ESI 2016: Rječanima zlato, Zagrepčanima srebro, Splićanima bronca

event 17.07.2016.

U finalu vaterpolo turnira Europskih sveučilišnih igara 2016 u Rijeci, zagrebački studenti poraženi su od Rječana rezultatom 5:3 (1:1, 2.3, 0:1, 0:0). U lijepoj atmosferi, na dobro popunjenom zatvorenom plivalištu na Kantridi, Sveučilište Rijeka zasluženo je pobjedilo ekipu Sveučilišta Zagreb i osvojilo turnir na Europskim sveučilišnim igrama 2016. Domaćine je do pobjede odveo Cerniar sa […]

U finalu vaterpolo turnira Europskih sveučilišnih igara 2016 u Rijeci, zagrebački studenti poraženi su od Rječana rezultatom 5:3 (1:1, 2.3, 0:1, 0:0).

U lijepoj atmosferi, na dobro popunjenom zatvorenom plivalištu na Kantridi, Sveučilište Rijeka zasluženo je pobjedilo ekipu Sveučilišta Zagreb i osvojilo turnir na Europskim sveučilišnim igrama 2016. Domaćine je do pobjede odveo Cerniar sa 3 zgoditka, dok su kod Zagrepčana golove postigli Mrvičić, Šteković i Vrdoljak. Mladostaš Luka Brčić nije se upisao u strijelce iako je igrao čitavu utakmicu. Dva puta je njegove udarce zaustavila vratnica, nakon što je golman Rječana već bio svladan.
Na kraju, trener Miki Damjanić i njegovi igrači mogu biti zadovoljni jer su odigrali vrlo dobro i dostojno predstavljali studentski vaterpolo u Zagrebu.
U opuštenoj atmosferi, na dodjeli odličja, čak su i u glas zapjevali pjesmu “Zeko i potočić”, i izmamili pljesak publike.
Uspjeh hrvatskog vaterpola upotpunili su studenti iz Splita, koji su osvojili treće mjesto, tako da su sva tri odličja na ESI 2016 pripala hrvatskim sveučilištima.