Posjeti HAVK Mladost web-shop

Eurokup: Žapci putuju na Siciliju

event 21.10.2021.

Mladost je na izvlačenju parova četvrtfinala Eurokupa dobila talijanski Telimar Palermo. Prvi susret igra se 27.10. u Zagrebu, a uzvrat je u Palermu 10.11. Talijanski klub je lani završio na 4. mjestu talijanskog prvenstva, serije A1. U tekućoj sezoni odigrali su dva kruga kvalifikacija u Eurokupu. U prvom krugu, igranom u Šibeniku, zauzeli su prvo […]

Mladost je na izvlačenju parova četvrtfinala Eurokupa dobila talijanski Telimar Palermo. Prvi susret igra se 27.10. u Zagrebu, a uzvrat je u Palermu 10.11.

Talijanski klub je lani završio na 4. mjestu talijanskog prvenstva, serije A1. U tekućoj sezoni odigrali su dva kruga kvalifikacija u Eurokupu. U prvom krugu, igranom u Šibeniku, zauzeli su prvo mjesto ispred Solarisa kojeg su svladali 10:9. U drugom krugu kvalifikacija, na svom plivalištu, također su bili prvi s jednakom brojem bodova kao i budimpeštanski BVSC Zuglo s kojim u zadnjem kolu remizirali u utakmici koja je obilovala zgodicima (17:17).

Telimar Palermo je vrlo dobra momčad u kojoj igraju dvojica Andrija, Vlahović i Bašić, koji su prije četiri sezone dijelili svlačionicu u Mladosti. Usput baš nas je Bašić aka “Bašo” lani izbacio iz četvrtfinala Eurokupa, zabivši zadnji peterac za grčki Vouliagmeni.

Na vratima Palerma je Nicosia, talijanski reprezentativac na ljetošnjim OI u Tokiju. Tu su još i američki reprezentativac Irving na desnoj strani, pa mladi Del Basso i iskusni centar Marziali.

Itekako zanimljivo četvrtfinale Eurokupa je pred nama.