Fenomenalni Marca odveo Žapce u finale

event 13.04.2018.

Vaterpolisti Mladosti izborili su finale Regionalne lige pobijedivši Jadran HN boljim izvođenjem peteraca. Žapce su do velikog trijumfa vodili izvrsni kapetan Marcelić, koji je obranio čak 2 od 4 peterca u raspucavanju, te Luka Bukić koji je u regularnom dijelu postigao tri gola. Nakon četiri četvrtine bilo je 10:10, a nakon peteraca 14:12. Početak utakmice […]

Vaterpolisti Mladosti izborili su finale Regionalne lige pobijedivši Jadran HN boljim izvođenjem peteraca.

Žapce su do velikog trijumfa vodili izvrsni kapetan Marcelić, koji je obranio čak 2 od 4 peterca u raspucavanju, te Luka Bukić koji je u regularnom dijelu postigao tri gola. Nakon četiri četvrtine bilo je 10:10, a nakon peteraca 14:12.
Početak utakmice bio je po željama trenera Bajića. Mladostaši su rano poveli 2:0, ali tada kao da su stali i dopustili Crnogorcima potpuni preokret. Tri gola u samo minutu i pol prve četvrtine te dugi period bez gola doveo je Žapce u tešku situaciju. Luka Bukić postigao je gol nakon više od 12 minuta za rezultat 6:3 i početak povratka. Malo po malo zaostatak se smanjuje te Bukić 3 minute prije kraja utakmice poravnava rezultat na 9:9. Još po gol sa svake strane za 10:10 i pobjednika će odlučiti peterci. Vratar Marcelić je u regularnom dijelu bio izvrstan sa 12 obrana, ali je junak postao u raspucavanju kada brani dva udarca Novljana i daje svojim suigračima mirnoću u odlučujućim trenucima. Mladostaši su uspješno izveli sva četiri peterca (Radu, Zović, Bukić i Bašić) za veliko slavlje.
U finalu će Žapci igrati protiv domaćina Juga koji je očekivano svaldao Jadran iz Splita. Posljednja utakmica Regionalne lige za sezonu 2017/18 igra se u subotu 14.4. u 20 sati.