Posjeti HAVK Mladost web-shop

Franko Lazić: Idemo pokazati svoje pravo lice

event 05.04.2022.

Gotovo pa puna dva tjedna seniori Žabaca nisu bili u pogonu. Barem kada je riječ o utakmicama. Još od 25. ožujka i gostovanja na Kantridi protiv Primorja EB. U tom pogledu, zaželjeli smo se mladostaša uz Savu, a prilika se konačno pruža predstojeće srijede, 6. travnja u kasnom večernjem terminu, od 20.45. S druge strane […]

Gotovo pa puna dva tjedna seniori Žabaca nisu bili u pogonu. Barem kada je riječ o utakmicama. Još od 25. ožujka i gostovanja na Kantridi protiv Primorja EB. U tom pogledu, zaželjeli smo se mladostaša uz Savu, a prilika se konačno pruža predstojeće srijede, 6. travnja u kasnom večernjem terminu, od 20.45.

S druge strane ponovo Primorje EB, što je i logično jer pred nama je uzvrat četvrtfinala doigravanja Prvenstva Hrvatske. U prvoj utakmici, terminu malo prije navedenom, krajem ožujka, Mladost je slavila 12:11. Minimalno i pomalo iznenađujuće, posebno ako se prisjetimo da su naši mladići imali vodstvo 8:2 početkom druge četvrtine, da bi nakon druge dionice bilo 8:8! No dobro, da ne otvaramo ‘stare rane’, ono najbitnije iz Rijeke ipak je minimalna pobjeda. Dakako, i odlično upozorenje da je utakmica završena ne kada se čini da je gotova, već nakon sirene koja označi kraj 32. minute.

“Ono smo tada izvukli i to je najbitnije”, naglašava kapetan momčadi, Franko Lazić.

“Tada se bila u nas uvukla neka nepotrebna nervoza. Nama više ništa nije ulazilo, njima je sve krenulo, išlo od ruke. Opet, izdržali smo njihov nalet i sada ćemo u uzvratu učiniti sve od sebe da se to ne ponovi”, veli mladostaški reprezentativac.

Prije svega znate što treba raditi, pretpostavljamo?

“Samo odigrati onako kako znamo, smireno, ali dati svoj maksimum. Ja sam uvjeren da smo bolja momčad od njih i ako takvi budemo, rezultat neće izostati. Vrlo kratko.”

Pridodali bi, i vrlo jasno i jezgrovito od kapetana. Kalkulacijama jasno mjesta nema, gol razlike jest određena prednost, ali je bolje utakmici pristupiti kao da je jedna jedina.

“Mislim da ne trebamo bježati od uloge favorita. Trebamo pokazati svoje pravo lice i to je to, a onda ćemo kasnije vidjeti što i kako”, zbori Franko Lazić.

U slučaju pozitivnog ishoda, u što i ne sumnjamo, zna se ipak “što dalje”. U polufinalu naime pobjednika ovog para čeka Jug AO. No, prije polufinala… odigrajmo mi ipak prvo četvrtfinale.