Franko Lazić: Sad je potpuna mobilizacija

event 13.05.2022.

Mladostaši večeras u Šibeniku odlaze, kako bi se to u Zagrebu reklo, ‘isprati fleke’. Pod flekama mislimo na loš dan minulog tjedna uz Savu, u prvoj utakmici borbe za 3. mjesto protiv Solarisa. Šibenčani su tada bili bolji (10:8) i poveli 1-0 u seriji, a to znači da više mjesta i prostora za popravak nema […]

Mladostaši večeras u Šibeniku odlaze, kako bi se to u Zagrebu reklo, ‘isprati fleke’. Pod flekama mislimo na loš dan minulog tjedna uz Savu, u prvoj utakmici borbe za 3. mjesto protiv Solarisa. Šibenčani su tada bili bolji (10:8) i poveli 1-0 u seriji, a to znači da više mjesta i prostora za popravak nema baš puno. Točnije, Solarisu nedostaje još samo jedna pobjeda za konačan uspjeh, dok se u našem taboru ipak razmišlja o samo jednoj opciji. Dovući seriju do Zagreba i 18. svibnja kada bi se imala za odigrati treća utakmica. No, da bi se to ostvarilo, nužno je pobijediti večeras u Krešimirovom gradu. Nema puno mudrovanja, pobjeda je imperativ.

“Ono u Zagrebu, u prvoj utakmici je bilo loše od početka kada smo ušli malo podsvjesno podcjenjivački. Mislili smo da smo dali sve od sebe, ali nije to tako bilo i tek kada smo pregledali snimku, shvatili smo da to nije dobro izgledalo i još k tomu nije bio naš dan”, napominje naš kapetan, Franko Lazić.

“Sada je potpuna mobilizacija i idemo ih večeras napasti i vratiti seriju u Zagreb.”

U prvoj utakmici istina da puno toga nije ‘štimalo’, dogodio se i takav dan, ali ono što svaki navijač želi vidjeti je viša razina volje, želje koja tada kao da je manjkala. Za razliku od suparnika.

Je, oni su išli malo i na tu ‘deračinu’, a mi smo ‘potonuli’ u tom smislu. U tom dijelu su nas, ja mislim, nadigrali. Više su željeli pobjedu.”

Ove su sezone naši dečki prije prošlosubotnje utakmice uz Savu odigrali dvije prvenstvene utakmice i obje su relativno jednostavno pripale Mladosti. U Šibeniku je u prvom dijelu prvenstva bilo 11:9, a u Zagrebu u drugom dijelu lige, 12:8. Svakog suparnika valja poštovati, cijeniti, ali kada se pogledaju sastavi, pa usporede i pojedinačno i po linijama, ne možemo se oteti dojmu da su naši Žapci jednostavno… jači!

“Je, ali to sve treba dokazati u vodi. U bazenu. I to nije floskula.”

Što Šibenčanima najmanje odgovara?

“Glupo mi je sada o tomu govoriti, ali vježbali smo neke situacije ovog tjedna pa ćemo sada vidjeti i jesmo li ih dobro uvježbali”, veli kapetan Franko Lazić.

Za kraj, trener. I upit za Zorana Bajića, što i kakva Mladost mora biti večeras u Crnici?

“Moramo u tranziciji prema nazad, biti već u ranoj fazi kvalitetniji, čvršći u visokom presingu. To nam je izostalo u Zagrebu. Suviše lako je Solaris tada dolazio do našeg gola. Brzo smo se povlačili u zonsku obranu i to sigurno nije bilo u redu. A nismo bili puno bolji ni u napadu. Nije nam bilo ‘laganih golova’, kontre, svježine i lepršavosti koja mora krasiti jednu tako mladu momčad kakvi smo mi. Morat ćemo biti sigurno puno čvršći, karakterniji u obrani napadu, u svim fazama. Igrač više nam mora biti bolji, igrač manje čvršći, agresivniji, biti onakvi kakvi smo bili tijekom cijele sezone”, zaključio je prije utakmice naš trener, Zoran Bajić.

Utakmicu možete pratiti uživo putem youtube kanala Solarisa ovdje.