Posjeti HAVK Mladost web-shop

Franko Lazić: U Splitu nikada nije lagano

event 11.02.2022.

Seniorski sastav našeg kluba u subotu nastavlja s prvenstvenim obvezama gostovanjem u Splitu kod Mornar BS. Utakmica je na rasporedu u 17:00.Posljednji put smo s ovim suparnikom igrali prije praktički točno tri mjeseca (6. studenog 2021. u Zagrebu), a pobjeda je ostvarena tek u zadnjoj četvrtini. U posljednjih 8 minuta se ušlo rezultatski poravnato (6:6), […]

Seniorski sastav našeg kluba u subotu nastavlja s prvenstvenim obvezama gostovanjem u Splitu kod Mornar BS. Utakmica je na rasporedu u 17:00.Posljednji put smo s ovim suparnikom igrali prije praktički točno tri mjeseca (6. studenog 2021. u Zagrebu), a pobjeda je ostvarena tek u zadnjoj četvrtini. U posljednjih 8 minuta se ušlo rezultatski poravnato (6:6), da bi tek u zadnjoj četvrtini naši momci ostvarili na koncu, brojkama gledamo, ‘komotnu’ pobjedu (10:7).

U toj je utakmici najbolji pojedinac bio Franko Lazić s 5 golova. Dakako, i danas je Franko jedna od temeljnih uzdanica Žabaca. Ono što se dodatno promijenilo jest da je Lazić, odlaskom Ivana Marcelića u Jadran preuzeo ulogu kapetana Mladosti (prvi mu je zamjenik Marin Dašić). Zato, teško da postoji bolji sugovornik za najavu gostovanja u Splitu od kapetana Franka Lazića.

“Svako gostovanje u Splitu, uvijek i protiv svake momčadi je teško. Nikada nije lako. Igraju specifičan stil, sve tri tamošnje momčadi. Međutim, pripremali smo se za njih i idemo pobijediti.”

Kada Franko veli ‘…igraju specifičan stil…’, možete li to malo konkretnije pojasniti?

“Domaći bazen. Od kada sam u seniorskom vaterpolu, uvijek se priča kada se ide u Split da je to najteže gostovanje. Uvijek je neka galama, lagani pritisak pa i na suce. U biti, željni su pobjede, uvijek idu maksimalno, ne iskazuju respekt nikome u smislu da će se povući, na to mislim.”

Uz dužno poštovanje domaćinu, nadamo se da mladostaši neće baš biti ‘krotki gosti’ odnosno da će se iz Splita vratiti s punim ulovom od nova 3 boda.