Posjeti HAVK Mladost web-shop
Prvi podcast posvećen vaterpolu

frog Talk – Ozren Bonačić

event 19.04.2023.

Frog talk novi je format sportskog podcasta, ujedno i prvi podcast posvećen našem najtrofejnijem sportu – vaterpolu. Koncept je to koji povezuje priče bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša, trenera i sportskih djelatnika koji su ostvarili velike sportske uspjehe. Frog Talk je ujedno i prvi podcast u produkciji sportskog kluba, HAVK Mladosti, u Hrvatskoj dostupan na YouTube kanalu.

Za prvog gosta Frog Talka odabrali smo klupsku legendu. Zlatni olimpijski pobjednik, šesterostruki osvajač vaterpolske Lige prvaka, igračka i trenerska veličina Ozren Bonačić u prvom je podcastu HAVK Mladost – Frog Talk, otkrio razlog početka bavljenja vaterpolom.

„Ljubav prema vaterpolu je krenula slučajno. Mater me tjerala na plivanje. Ona je imala tuberkulozu  te je htjela da se ja dobro razvijem i plivam. Moj brat je nažalost umro kad mu je bilo 20 godina – govori Ozren Bonačić i dodaje 

-„Na staroj Mladosti sam naučio plivati. Prvi put sam se natjecao početkom 50-tih i bio sam prvak Zagreba na 50 prsno. Iako, nisam volio trenirati plivanje, ha, ha.

 Ozren Bonačić se prisjetio brojnih uspjeha, ali i početaka bavljenja vaterpolom. 

„Kada je osnovana vaterpolska sekcija u mom plivačkom klubu, 1957. godine, to je bio početak mog puta u tom sportu koji sam volio trenirati. Prvo sam počeo kao vratar jer sam dobro prsno plivao, no ubrzo sam dobro svladao kraul i nastavio kao igrač!

Bonačić kao najveći uspjeh ističe zlatnu olimpijsku medalju osvojenu 1968. godine u Meksiku s reprezentacijom bivše države u kojoj je igralo čak šest igrača Mladosti, te pet Partizana, a za koji je jedno vrijeme i sam igrao te s njim osvojio jedan naslova prvaka Europe, dok je s Mladosti isti trofej kao igrač osvojio četiri puta.

„S ekipom iz Meksika se redovno sastajemo svake godine koliko to prilike dopuštaju. Nismo se vidjeli jedino za vrijeme rata. Proslavili smo 50 godina od osvajanja medalje i to je zaista bio poseban događaj za sve nas” – otkrio je Ozren Bonačić koji je nakon igračke karijere bio trofejni trener. Veliku podršku u trenerskom poslu mu je pružala supruga. Danas vrijeme najradije provodi, uz vaterpolske utakmice svoje Mladosti, na relaciji Zagreb – Murter.

Dinamični i zanimljivi razgovori, anegdote, priče o pobjedama, ali i odricanju i ustrajnosti neke su od glavnih tema ovog novog formata Mladosti koji se prikazuje svakog utorka.

„U ovoj godini naglasak kluba je na stvaranju novih digitalnih sadržaja koji će dodatno popularizirati vaterpolo kao sport, te ga približiti mlađoj publici. Zato smo odlučili razviti format koji će biti dostupan putem digitalnih platformi i koji će kroz dosad neispričane priče, gledateljima otkriti kako izgleda put vrhunskih sportaša i pobjednika“ – naglasio je izvršni direktor kluba Luka Jakovčev.

Gledatelji Frog Talka dobit će uvid u najzanimljivije trenutke u karijerama naših najuspješnijih sportaša, a prva epizoda u kojoj gostuje Ozren Bonačić dostupna je na službenom YouTube kanalu kluba.