Posjeti HAVK Mladost web-shop
Uvjerljivi u PH

Furiozni mlađi juniori

event 22.03.2024.

Mlađejuniorska momčad našeg kluba, pod vodstvom trenera Zorana Bajića, nastavlja sa sjajnim igrama i jednako takvim rezultatima na Prvenstvu Hrvatske svojeg dobnog uzrasta

Nakon što su prije dva dana u našem bazenu, a u okviru 14. kola svladali splitski Jadran 14:12 (4:5, 2:2, 3:3, 5:2); u petak navečer su bitno lakše, a sasvim očekivano svladali i Zadar 1952 u 15. kolu čak 22:10 (7:2, 5:1, 6:3, 4:4)

Posvetimo se prvo utakmici i pobjedi protiv jadranaša koja je ostvarena u izjednačenoj utakmici i odličnoj završnici u zadnjoj dionici. Gosti iz Splita su naime vodili najvećim dijelom susreta, praktički tri četvrtine. Počeli su ‘opasno’ od 2:5 već u prvoj dionici, da bi naši dečki uspjeli sustići Splićane tijekom treće četvrtine. Ipak, u zadnjih osam minuta ušlo se s prednošću Jadrana (9:10). A tada…
Tada su zakreketali Žapci i u odličnoj završnici preokrenuli rezultat u svoju korist sve do 14:11, da bi gosti tek malo ublažili poraz golom iz peterca. Bio je to derbi kola i pobjeda zahvaljujući kojoj su mladostaši preskočili na tablici momčad Jadrana i smjestili se na drugom mjestu.

Strijelci za Mladost bili su – Petar Erenda 5, Matej Šorić, Filip Rogić i Andrija Čolović po 2, te Ivan Maglica, Vito Brčić i Roko Bolanča po 1 gol.
Dva dana kasnije, puno manja dramatika, a i pobjeda od čak 12 golova razlike s 22 postignuta pogotka, vjerujemo baš sve ocrtava.

Strijelci za Mladost bili su – Filip Rogić i Andrija Čolović po 4, Ivan Maglica, Petar Erenda, Matej Šorić i Vito Brčić po 2, te po 1 pogodak Leo Radetić, Jakov Petrović Malešević, Noah Gavrilović, Roko Bolanča, Grgur Mihaljević i Karlo Šindler.

Možemo i pojednostaviti, golove su postigli izuzev vratara – svi!