Posjeti HAVK Mladost web-shop
Posljednje kolo prvog dijela

Gostovanje kod lidera

event 07.01.2023.

Tri su tjedna protekla od posljednje prvenstvene prvoligaške utakmice seniora Žabaca u državnom prvenstvu

Bilo je to 16. prosinca sad već prošle, 2022. godine kada smo u našem bazenu uz Savu svladali Šibenčane iz Solarisa (12:7). Slijedila je potom blagdanska pauza u natjecateljskom kalendaru, što naravno nije značilo baš i pauza od treninga, bazena… Uostalom, neki su naši igrači poput Hercega i Rakovca primjerice, bili i na pripremama A reprezentacije, te odigrali i utakmicu protiv Crne Gore. Dakako, sve navedeno ipak nije isto kao i uobičajeni, puni natjecateljski ritam u koji se vraćamo ove subote.
Postoji međutim i jedna otegotna okolnost. Gripa, prehlade koje vladaju zadnjih dana, tjedana ‘pokucali’ su nažalost i na vrata naše svlačionice, malo ‘prorijedila’ brojčano stanje na treninzima…

  • Imali smo tijekom ove pauze velik broj igrača u nekom trenutku izvan stroja. Neki su imali koronu, neki gripu, još uvijek imamo Rakovca s povišenom temperaturom, vratara Sunaru s crijevnom virozom… Nije baš idealno – govori Zoran Bajić, trener našeg prvog sastava.

Sve to, baš uoči vrlo teškog gostovanja u Splitu, kod vodeće momčadi lige, tamošnjeg Jadrana.

  • Uslijed onog što sam opisao, pa potom i činjenice da smo imali tu pauzu, duže razdoblje bez utakmica, rekao bi da smo sada u fazi koju bi nazvao oporavkom, početkom trenažnog procesa. Lagano se ‘skupljamo’.

U poljudskom će se bazenu ove subote (19.45 sati), baš Jadran i Mladost ne samo zatvoriti 9. kolo, već time i cijelu prvu polovicu Prvenstva Hrvatske. Subotnje je kolo posljednje u toj fazi, a nakon čega slijedi dioba lige na dva dijela. Naši mladostaši će jasno nastaviti u ‘gornjem domu’ ili u društvu 5 najboljih momčadi. Treće mjesto nam ne može pobjeći budući da imamo 21 bod ili 3 više od četvrtoplasiranog Primorja EB koje osim što igra protiv Juga AO, ujedno je bi i u slučaju bodovne izjednačenosti bilo ispod nas. Razlog je pobjeda u prvom dijelu prvenstva nad istim suparnikom u Zagrebu (6. kolo – 15:8).

U Splitu naše mladiće čeka velik i sjajan Jadran koji, kako doznajemo također ima slične probleme kao i mi u pogledu bolesnih igrača, iako bi čak i neovisno tomu realno svrstali jadranaše u laganog favorita. Ma koliko nam to teško bilo ispisati.

  • Ako se nekako čak i ‘skrpamo’, pa odemo kompletni, to će već biti puno, ali sad nešto obećavati, najavljivati… Bilo bi glupo i nepošteno. Jasna stvar, mi smo Mladost i samim time mi nikome unaprijed i bez borbe ne priznajemo da je bolji, uvijek idemo pobijediti, nema bijele zastave, ali realnost je onakva kakvu sam naveo – zaključuje trener Bajić.

Splitska utakmica Jadrana i Mladosti bit će zanimljiva i s gledišta pogleda na klupu odnosno trenere. To je naime dvoboj baš dvojice pomoćnika izbornika Tucka, nadmetanje Jure Marelje koji je odnedavno trener Splićana i našeg Zorana Bajića.