Posjeti HAVK Mladost web-shop
Nova utakmica regionalne lige

Gostujemo u Šibeniku

event 14.10.2023.

Prva momčad Mladosti je bila slobodna u 5. kolu Premier lige koje je odigrano u petak (13. listopada). Nedjelja već donosi novi ispit, dapače vrlo zanimljivu i potencijalno tešku utakmicu

Gostovanje u Šibeniku kod ove sezone sjajnog Solarisa, koji se uostalom plasirao u grupnu fazu Eurokupa.

– Mi smo početkom tjedna u Zagrebu imali nekoliko vrlo korisnih zajedničkih treninga s Radničkim iz Kragujevca, pa smo se tako pripremali za nastavak sezone odnosno ono prvo što nam slijedi, a to je Solaris – govori Zoran Bajić, trener Mladosti.

– Idemo kompletni u Šibenik na dan utakmice. Dvojba je samo hoće li nam od prve minute početi na vratima Jerko Jurlina ili Eugen Sunara. Naime, Jurlinu je mučila viroza zadnjih dana. Što se Solarisa tiče, cijenimo ih, znamo da nas ne čeka jednostavan zadatak. U šibenskom bazenu nam nikada nije bilo lagano igrati, nekako se uvijek ‘nabruse’ posebno na nas, pripomogne i publika. To je već za nas tradicionalno teško i zahtjevno gostovanje. Ova utakmica će imati i značajan utjecaj na plasman – veli trener Bajić.

Postoji, nazovimo ga tako, trokut klubova koji će se ove sezone boriti za treće mjesto u Hrvatskoj. Čine ga Mladost, Solaris i Primorje EB. Upravo je zato pobjeda odnosno bodovi u međusobnim susretima tih klubova od iznimnog značenja.

– Na osnovu statističkih podataka, u Rijeci je mali Lucijan Štrkalj koji je branio jer nije bilo Šparade, imao 3 obrane. Međutim, to znači da se momčad obrambeno sjajno postavila, odlično odigrala. Oni su nekompletni odigrali sjajno tri četvrtine u Rijeci.

Solaris ima problema uoči dolaska Žabaca. Osim umora od prethodne utakmice, pa onda i poraza od Primorja EB (15:11), Šibenčani još uvijek nisu ni kompletni. Zbog ozljede vratnog kralješka u momčadi sigurno neće biti Paolo Jakovčević, a do samog početka će biti upitan i nastup prvog vratara Marina Šparade koji zbog povišene temperature nije branio ni na Kantridi. Ne valja smetnuti s uma niti da prvi centar Toni Šparada još nije u optimalnoj formi nakon ozljede i dugotrajnog izbivanja. Utakmica u petak mu je bila tek druga nakon povratka.

Ipak, sve navedeno nikako ne znači da je Solaris momčad koju se može, niti smije podcijeniti.

Utakmica Solaris – Mladost počinje u nedjelju, u 20.00 sati.