Gradonačelnik Bandić u palači Dverce primio vaterpoliste

event 06.12.2019.

Vaterpolistice i vaterpolisti Mladosti nedavno su osvojili Kup Hrvatske i time još dva važna trofeja donijeli u Zagreb. Na uspjehu im je čestitao i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je ove vrhunske sportaše, njihove trenere i predstavnike kluba primio u palači Dverce. Vaterpolistice ŽAVK Mladosti ovaj su trofej osvojile osmi put dok su ga […]

Vaterpolistice i vaterpolisti Mladosti nedavno su osvojili Kup Hrvatske i time još dva važna trofeja donijeli u Zagreb. Na uspjehu im je čestitao i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je ove vrhunske sportaše, njihove trenere i predstavnike kluba primio u palači Dverce.

Vaterpolistice ŽAVK Mladosti ovaj su trofej osvojile osmi put dok su ga Mladostaši osvojili nakon osmogodišnje pauze. Ovim trofejima Mladost se još jednom upisala u povijest zagrebačkog sporta i potvrdila da se na Savi radi dobar posao.

”Žabice i Žapci, čestitam vam od srca na osvajajnju Kupa Hrvatske i hvala vam što trofeje vraćate u Zagreb. Ne moram nabrajati sve uspjehe zagrebačkog sporta niti napominjati da su Hrvati jedna od najboljih sportskih nacija na svijetu, ali vi ste svima primjer kako se radom i trudom može do odličnih rezultata. Želim vam svima puno zdravlja, a nastavite li raditi kao do sada novi uspjesi neće izostati!” – izjavio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Nakon osvajanja Regionalne lige prošle sezone, vaterpolisti Mladosti Kup su osvojili pobjedom nad velikim rivalom Jugom krajem studenog. Ovo je već drugi veliki trofej Žabaca u posljednje nepune dvije godine otkako je za kormilom kluba predsjednica Ana Stojić Deban.

 ”Početkom prošle sezone najavili smo nove trofeje i povratak starih, a prošlosezonsko osvajanje Regionalne lige te sada Kupa potvrda su da ostvarujemo ciljeve. Posljednji trofej rezultat je truda i rada svih razina HAVK Mladost, a posebno naših sjajnih igrača. Na nama svima je da tako nastavimo. Zahvaljujem se ovim putem gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću na ovom prijemu, ali i što nas redovito s tribina bodri na domaćim utakmicama!” izjavila je predsjednica HAVK Mladost Ana Stojić Deban koja je gradonačelniku uručila i medalje pobjednika Kupa Hrvatske.

Žapci se trenutno natječu u Regiolnoj ligi i Ligi prvaka. Nova sezona tek se zahuktava, izazovi su sve teži ali ambiciozni Mladostaši najavljuju borbu za nove trofeje. Publika na domaćim utakmicama glasno ih bodri, a kapetan Ivan Marcelić vjeruje da ih navijačka podrška čeka i u ponedjeljak kada na domaćem bazenu dočekuju francuski Marseille.

”Zahvaljujem se gradonačelniku ispred cijele ekipe na ovom prijemu, vjerujem kako ćemo se ubuduće još družiti nakon osvajanja nekih budućih trofeja!” izjavio je kapetan Mladosti Ivan Marcelić koji je dodao: ”Utakmica s Marseillom najvažnija je u dosadašnjem dijelu Lige prvaka. S pobjedom bismo osigurali dobru bodovnu prednost koja nam je nužna za plasman u završnicu. Vjerujem da uz pomoć naših navijača možemo do velika tri boda!”

Za ŽAVK Mladost ove sezone igrale su: Dina Lordan, Emmi Miljković, Nataša Šerkinić, Latica Medvešek, Petra Bukić, Mia Topić, Lidija Crnički, Kiara Brnetić, Filipa Petrić, Rea Lacić, Dea Domazet, Katarina Tufeković, Matea Skelin i Petra Županić. ŽAVK Mladost do trofeja je vodila trenerica Mia Šimunić te pomoćne trenerice Dunja Bračun i Nataša Šerkinić.

 Za HAVK Mladost igrali su Ivan Marcelić, Jerko Jurlina, Alex Bowen, Aljoša Kunac, Cosmin Radu, Franko Lazić, Jerko Anzulović, Josip Vrlić, Konstantin Kharkov, Lovre Miloš, Luka Bajić, Luka Bukić, Matias Biljaka, Miloš Ćuk, Tomislav Stipo Samardžić. S klupe ih je vodio glavni trener Zoran Bajić, uz pomoćne trenere Hrvoja Hrestaka i Franu Vićana, fizioterapeuta Damira Luketića i kondicijskog trenera Peru Kuterovca.

 Utakmica s Marseillom u Ligi prvaka igra se u ponedjeljak, 9. prosinca od 20.30 sati na bazenu Mladosti. Ulaznice se prodaju u sustavu ulaznice.hr.