Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost i iduće godine u Len Ligi prvaka

event 04.07.2019.

Vaterpolisti Mladosti i iduće će godine igrati u prestižnom europskom društvu. Zagrebački klub dobio je od LEN-a, izvršnog europskog tijela za vodene sportove, wild card pozivnicu za sudjelovanje u Ligi prvaka. Tako će Žapci drugu godinu zaredom zaigrati u najvažnijem europskom klupskom natjecanju čija nova sezona počinje 8. listopada. ”Jako nam je drago što smo dobili wild […]

Vaterpolisti Mladosti i iduće će godine igrati u prestižnom europskom društvu. Zagrebački klub dobio je od LEN-a, izvršnog europskog tijela za vodene sportove, wild card pozivnicu za sudjelovanje u Ligi prvaka. Tako će Žapci drugu godinu zaredom zaigrati u najvažnijem europskom klupskom natjecanju čija nova sezona počinje 8. listopada.

”Jako nam je drago što smo dobili wild card, to nam omogućuje da izbjegnemo kvalifikacije za Ligu prvaka. Prošlogodišnja iskustva u Ligi prvaka su pozitivna. Imali smo zacrtani cilj da nakon dugog niza godina u kojima nismo bili pristutni na europskoj sceni, stječemo važno iskustvo, pogotovo za mlađe igrače. U prvom dijelu postizali smo čak i dobre rezultate ali zbog kraćeg rostera i četiri paralelna natjecanja nismo mogli biti kompetitivni do kraja. Vjerujem da ćemo ove godine biti još bolji, a sigurno ćemo biti iskusniji. Nadam se dobrim igrama, a trebat će nam i malo sreće da uđemo u dobru skupinu i tako prođemo u Final Eight. Tamo je sve moguće!’‘ – istaknuo je trener Mladosti Zoran Bajić.

Grupnu fazu igra 16 ekipa raspoređenih u dvije skupine po osam klubova, a Žapce očekuje sedam domaćih i sedam gostujućih utakmica. Samo prva četiri iz svake skupine prolaze u Final Eight koji će se iduće godine igrati od 5. do 7. lipnja. Mladost je prošle godine u Ligi prvaka igrala s Olympiacosom, Jugom, Waspo 98, Hannoverom, Spandauom, BPM Busto Arsizio, Szolnokijem i splitskim Jadranom. Nove protivnike saznat će tek završetkom kvalifikacijske faze kada se formiraju grupe za iduću sezonu.

Mladost je prošle godine osvajanjem Regionalne vaterpolske lige najavila velike ambicije za iduću sezonu, a to su potvrdila i dva nova pojačanja – hrvatski reprezentativci Luka Bukić i Josip Vrlić. Motivirana Mladost obogaćena prošlogodišnjim iskustvom te nova pojačanja najavljuju da će iduće godine Zagrepčani na bazenu uz Savu gledati vrhunski europski vaterpolo.