HAVK Mladost je najbolji klub u Hrvatskoj

event 25.07.2016.

HAVK Mladost osvajač je trofeja Naredelli za sezonu 2015/16, trofeja koji se dodjeljuje klubu koji je ostvario najbolje plasmane u natjecanju mlađih kategorija. Kroz sezonu igra se 8 natjecanja:Prvenstvo i Kup Hrvatske za kategorije juniori, mlađi juniori, kadeti i mlađi kadeti. Prema plasmanu prvih 8 klubova na svakom natjecanju dobivaju se bodovi koji se zbrajaju […]

HAVK Mladost osvajač je trofeja Naredelli za sezonu 2015/16, trofeja koji se dodjeljuje klubu koji je ostvario najbolje plasmane u natjecanju mlađih kategorija.

Kroz sezonu igra se 8 natjecanja:Prvenstvo i Kup Hrvatske za kategorije juniori, mlađi juniori, kadeti i mlađi kadeti. Prema plasmanu prvih 8 klubova na svakom natjecanju dobivaju se bodovi koji se zbrajaju za konačni plasman i trofej Nardelli.

Od 8 natjecanja Mladost je na čak sedam izborila plasman od 3. mjesta ili bolje. Spletom nesretnih okolnosti kadeti se jedini nisu plasirali na završnicu Prvenstva Hrvatske, ali su osvajanjem srebra na Kupu hrvatske pokazali da su i oni generacija koja ima puno darovitih mladića.

Mlađi juniori kluba osvojili su dvostruku krunu (Kup i Prvenstvo), dok su juniori aktualni prvaci Hrvatske. Mladost je ukupno za trofej Nardelli osvojila čak 174 boda što je više od 20 bodova prednosti pred drugoplasiranim Mornarom.

Mladost je posljednji put osvojila trofej Nardelli još 2008. godine, a ove godine ga je naslijedila od prošlogodišnjeg slavljenika Primorja.

Ovaj trofej je izvrstan pokazatelj kako je pred klubom svjetla budućnost te kako Mladost ima izvrsnu školu vaterpola i kvalitetne trenere te kako se i u budućnosti može osloniti na vlastite snage.