Hoće li treća biti sreća?

event 31.03.2017.

Stigao je dan početka final 4 turnira Regionalne lige. Ovo je treći završni turnir Regionalne lige i treće sudjelovanje Mladostaša. Mladostaši su izborili plasman na završni turnir Regionalne lige u sva tri dosadašnja izdanja ovog natjecanja. Međutim ove sezone po prvi puta na final 4 dolaze sa 3. mjesta na tablici čime po prvi puta […]

Stigao je dan početka final 4 turnira Regionalne lige. Ovo je treći završni turnir Regionalne lige i treće sudjelovanje Mladostaša.

Mladostaši su izborili plasman na završni turnir Regionalne lige u sva tri dosadašnja izdanja ovog natjecanja. Međutim ove sezone po prvi puta na final 4 dolaze sa 3. mjesta na tablici čime po prvi puta neće u polufinalu igrati protiv najbolje momčadi Lige. Da li je to prilika da prvi puta izbore nastup u velikom finalu?
Podsjetimo se kako su Žapci prolazili u dosadašnjim polufinalnim susretima:
U prvom izdanju final 4 Reginalne lige protivnik im je bio Primorje. Riječani su te sezone bili najjača ekipa u Hrvatskoj te su bez poraza završili ligaški dio natjecanja (3 neodlučena rezultata). U polufinalu su potvrdili ulogu favorita i slavili sa 11:10. Iako rezultat pokazuje tijesnu pobjedu, moramo priznati da je pobjednik odlučen već u trećoj četvrtini kod vodstva Primorja 10:4. Dobrom igrom na kraju Žapci su se uspjeli približiti te u zadnjoj sekundi iz peterca (Vukičević) doći na samo gol zaostatka.
Slijedeće godine Mladostaši ponovo u polufinalu igraju protiv domaćina koji je ovog puta bio Jug. U ligaškom dijelu Jugaši su doživjeli jedan poraz (od Primorja), ali su u drugom dijelu sezone podigli formu te su postali čak i prvaci Europe. Mladostaši nisu imali previše izgleda u Gružu protiv raspoloženih Dubrovčana. Na kraju susreta rezultat je bio 13:7 te je Jug otišao u finale, a kasnije i na sam vrh Regionalne lige, Prvenstva Hrvatske i Europe.