Hrestak:”Protiv Jadrana jedna od važnijih utakmica sezone”

event 18.02.2016.

Pred Žapcima je težak vikend sa dvije zahtjevne utakmice protiv Jug i Jadrana HN. Uoči važnih utakmica u trofejnoj dvorani bazena na Mladosti održana je press konferencija. Na početku trener Hrestak se osvrnuo na hrvatski derbi protiv Juga: “Jug je jedna od jačih ekipa ne samo u Regionalnoj ligi već i u Ligi prvaka. Svjesni […]

Pred Žapcima je težak vikend sa dvije zahtjevne utakmice protiv Jug i Jadrana HN. Uoči važnih utakmica u trofejnoj dvorani bazena na Mladosti održana je press konferencija.

Na početku trener Hrestak se osvrnuo na hrvatski derbi protiv Juga:
Jug je jedna od jačih ekipa ne samo u Regionalnoj ligi već i u Ligi prvaka. Svjesni smo snage Juga, ali ako nam se ukaže prilika uzet ćemo ponuđeno.”

Na koji način Mladostaši mogu do bod(ov)a?
Naša obrana mora biti na visokoj razini i to već od trenutka dok smo u fazi napada. Moramo smanjiti broj izgubljenih lopti kako bi zaustavili njihove brze kontre. Našu šansu vidimo ako svedemo utakmicu na mali broj golova. U redovima Juga igra jedan od najboljih igrača svijeta, Perone, i puno ćemo posla odraditi ako njega uspijemo zadržati.”

Na kraju osvrta na utakmicu protiv Dubrovčana Hresetak je iskreno rekao:
U toj utakmici puno će ovisiti o igri i pristupu Juga jer oni su realno jači od nas. Međutim, ako oni neće biti u pravom izdanju, mi ćemo dati sve od sebe da slavimo na kraju.”

Misli trenera Žabaca i njegovih igrača kao da su više usmjerena na nedjeljni susret u kojem vide svoju šansu za važnu pobjedu. O nedjeljnoj utakmici Hrestak kaže:
U nedjelju idemo po bodove i to nam je jedna od najvažnijih utakmica u sezoni. Pobjedom bi si puno olakšali nastavak natjecanja i otvorili bi si veliku šansu za nastup na final 4.”

Nakon Europskog prvenstva u Beogradu crnogorska momčad je iznenađujuće ostala bez svog najboljeg igrača koji je prekinuo karijeru. O igri Jadranaša bez Janovića trener Hrestak kaže:
Jadran je slabiji bez Janovića prije svega u nedostatku iskustva jer im je on bio važan kotačić u igri. Međutim oni su jako dobro vođena momčad i bez njega igraju čak ljepše. Igraju više momčadski vaterpolo jer sada ne igra samo jedan igrač već svi aktivno sudjeluju u igri. Igraju jako strpljivo u napadu s igračem više.”

Gdje je šansa Mladostaša?
Moramo zatvoriti njihovu kontru, a s druge strane mi brzim kontrama moramo doći do što lakših golova.”

O igranju dvije važne utakmice u tri dana, Hrestak je rekao:
Nama je bolje da protiv Jadrana igramo drugu utakmicu jer nam zbog duge pauze nedostaje utakmica. Ako odigramo dobro protiv Juga igrači će biti puni samopouzdanja za nedjelju.”