Posjeti HAVK Mladost web-shop

Hrvatska je najbolja na svijetu

event 29.07.2017.

Najbolji vaterpolisti Hrvatske osvojili su zlatnu medalju na 17. Svjetskom prvenstvu održanom u Budimpešti, pobjedivši u finalnom ogledu domaćine Mađare rezultatom 8:6 (4:0, 0:2, 2:2, 2:2). Ovu večer u glavnom gradu Mađarske naši su reprezentativci otvorili fantastičnom prvom četvrtinom u kojoj su “razbili” Mađare sa 4:0, golovima Sukna, Lončara, Jokovića i Macana. U tom je […]

Najbolji vaterpolisti Hrvatske osvojili su zlatnu medalju na 17. Svjetskom prvenstvu održanom u Budimpešti, pobjedivši u finalnom ogledu domaćine Mađare rezultatom 8:6 (4:0, 0:2, 2:2, 2:2).

Ovu večer u glavnom gradu Mađarske naši su reprezentativci otvorili fantastičnom prvom četvrtinom u kojoj su “razbili” Mađare sa 4:0, golovima Sukna, Lončara, Jokovića i Macana. U tom je dijelu svaki segment naše igre funkcionirao besprijekorno. No onda nastupa jedno lošije razdoblje naše igre i Mađari nas, malo po malo, sustižu te u 3. četvrtini izjednačuju rezultat na 4:4.
Krajem te dionice bezidejnost našeg napada prekida Garcia i sa dva, pomalo i sretna, zgoditka vraća našu prednost na 6:4.
U posljednjoj dionici Sukno dokazuje zbog čega je najbolji igrač na svijetu i donosi prednost 7:4. No tu nije kraj jer se Mađari vraćaju s dva zgoditka večeras odličnog Martona, da bi kapetan Sandro Sukno zabio gol koji je definitivno slomio Mađare i donio našoj reprezentaciji naslov prvaka svijeta.
Izborniku Ivici Tucku i svim igračima velike, iskrene čestitke za sve učinjeno na ovom prvenstvu i osvojenoj zlatnoj medalji. Svoj doprinost ovom uspjehu vaterpolo sporta dao je i naš golman Ivan Marcelić koji je pokazao da je, nakon odlične sezone u kapici Mladosti, postao neizostavni dio ove sjajne generacije hrvatskih vaterpolista. Čestitke zaslužuju i naši: Damir Luketić, fizioterapeut reprezentacije, Pero Kuterovac na sjajnoj fizičkoj pripremi igrača, doktor Labar na čelu liječničkog tima, a valja istaknuti da su večeras svjetskim prvacima postali i Luka Lončar, Ante Vukičević i Ivan Buljubašić koji su nekada ponosno nosili kapicu naše Mladosti.
Veliko hvala svima njima što su hrvatski vaterpolo doveli na krov Svijeta.