Hrvatska osigurala jedinicu

event 07.08.2017.

Pobjedom nad Japanom Hrvatska juniorska vaterpolo reprezentacija osigurala je i matematički prvo mjesto na kraju skupine B. Ipak pobjeda protiv brzih predstavnika Azije ostvarena je teže od očekivanog. Susret je bio neizvjestan čak do početka treće četvrtine kada su Japanci čak i poveli (6:5). U nastavku je Hrvatska zaigrala bolje te rezultat okrenula u svoju […]

Pobjedom nad Japanom Hrvatska juniorska vaterpolo reprezentacija osigurala je i matematički prvo mjesto na kraju skupine B.

Ipak pobjeda protiv brzih predstavnika Azije ostvarena je teže od očekivanog. Susret je bio neizvjestan čak do početka treće četvrtine kada su Japanci čak i poveli (6:5). U nastavku je Hrvatska zaigrala bolje te rezultat okrenula u svoju korist. Na kraju treće četvrtine je rezultat bio 9:7.
U četvrtoj četvrtini se nije ništa naročito dogodilo sve dok Hrvatska nije povela sa čak 14:8. Do kraja utakmice Japanci su uspjeli zabiti još dva gola, ali ne dovoljno da još jednom zaprijete našim reprezentativcima.
Najbolji strijelac susreta bio je Burić sa 5 golova, a u strijelce su se upisali i svi Mladostaši sa po jednim golom (Zović, Lazić, Dašić i Biljaka). Utorak je za Hrvate slobodan dan.