Posjeti HAVK Mladost web-shop

Hrvatska pobjedom izborila četvrtfinale Svjetske lige

event 11.02.2020.

U posljednjem kolu Svjetske lige Hrvatska je u Varaždinu pobijedila Nizozemsku rezultatom 16:7. U sastavu Hrvatske nastupilo je čak petorica Mladostaša. Početak utakmice bio je neizvjesniji od očekivanog jer je sredinom druge četvrtine rezultat bio 5:5. Ipak tada igrači pod vodstvom izbornika Tucka ubacuju u brzinu više i do kraja susreta primaju samo 2 gola […]

U posljednjem kolu Svjetske lige Hrvatska je u Varaždinu pobijedila Nizozemsku rezultatom 16:7. U sastavu Hrvatske nastupilo je čak petorica Mladostaša.

Početak utakmice bio je neizvjesniji od očekivanog jer je sredinom druge četvrtine rezultat bio 5:5. Ipak tada igrači pod vodstvom izbornika Tucka ubacuju u brzinu više i do kraja susreta primaju samo 2 gola za visoku pobjedu (+9). Najučinkovitiji u hrvatskim redovima bio je Joković sa 6 golova. Mladost su u ovoj utakmici predstavljali Marcelić, Lazić, Vrlić, Miloš i Bukić. Marcelić je započeo utakmicu na golu, Bukić je postigao 2 gola dok su Lazić i Miloš postigli po jedan gol.

Hrvatska je skupinu završila na drugom mjestu te će u četvrtfinalu igrati protiv Crne Gore koja je danas svladala Španjolsku.

Dan je za Hrvatsku bio važan i zbog ždrijeba kvalifikacija za Olimpijske igre koje će se održati u Rotterdamu krajem ožujka. Zanimljivo da su današnji protivnici iz Varaždina smješteni zajedno u skupinu B gdje će im protivnici još biti i Rusija, Njemačka, Argentina i predstavnik Azije.