Posjeti HAVK Mladost web-shop

Hrvatska poražena u finalu Svjetske lige

event 23.06.2019.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije uspjela ostvariti pobjedu u finalu Super finala Svjetske lige. Bolja je bila Srbija 12:11 (1:3, 5:2, 1:3, 5:3). Hrvatska je odlično otvorila utakmicu. Prvo iz igrača više pogađa Buljubašić, a zatim i iz peterca Vukičević. Do posljednje sekunde nije bilo realizacije s naše strane, a onda Joković ponovno iz udarca s […]

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije uspjela ostvariti pobjedu u finalu Super finala Svjetske lige. Bolja je bila Srbija 12:11 (1:3, 5:2, 1:3, 5:3).

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu. Prvo iz igrača više pogađa Buljubašić, a zatim i iz peterca Vukičević. Do posljednje sekunde nije bilo realizacije s naše strane, a onda Joković ponovno iz udarca s 5 metara postavlja 3:1 za odlazak na prvi predah.

Druga četvrtina počinje našim povisivanjem rezultata iz peterca kojeg je zaradio Lončar, a realizirao Fatović. S dva vanjska šuta Srbi se vraćaju u utakmicu nakon par ne iskorištenih napada s obje strane. Potom se uvlači nervoza u naše redove i Srbija odlazi na +2. Smanjenje zaostatka u posljednjem napadu 2. četvrtine donosi Vukičević realizacijom igrača više te se na veliki predah odlazi s 6:5 za Srbiju.

Otvaranje 3. četvrtine ponudilo je čvrste obrane i slabu realizaciju. Na ulasku u 5. minutu 3. četvrtine vraćamo se u vodstvo pogotkom Fatovića. Odmah u sljedećem napadu Mandić iz peterca anulira našu prednost. 20 sekundi do kraja 3. dionice Bušlje vraća minimalnu prednost Hrvatskoj.

Spustilo se nebo na zemlju na Tašmajdanu na otvaranju posljednje dionice. U prva dva napada vidjeli smo odlične obrane Bijača i Mitrovića. Srbija iz igrača više poravnava na 8:8. Hrvatska potom ekspresno realizira igrača više kojeg je zaradio i realizirao Vrlić. Nismo dugo čekali na ponovno izjednačenje Srbije – ovaj put to je djelo Mandića koji je šraubom sa 7 metara lijepo pogodio mrežu Bijača. Nedugo zatim Vukičević iz 12. igrača više ponovno Hrvatskoj donosi vodstvo. Uslijedio je po 1 neiskorišten napad s obje strane nakon kojeg Srbi iz igrača više poravnavaju na 9:9. Potom Hrvatska ne iskorištava situaciju s brojčanom prednošću na što uzvraća Filipović i odvodi Srbiju u vodstvo 65 sekundi prije kraja susreta(11:10). Na 43 sekunde do kraja Hrvatska zarađuje 14. igrača više – precizan je Vukičević. Ipak za konačno slavlje Srbije pobrinuo se Filipović udarcem iz peterca kojeg je skrivio Garcia.

Na vrhu liste strijelaca našao se Ante Vukičević s 5 pogodaka, 2 je postigao Loren Fatović, dok su jednom precizni bili Maro Joković, Ivan Buljubašić, Andro Bušlje i Josip Vrlić.

Hrvatskoj je ovim porazom u finalu izmakla viza za Tokio, koju će izabranici Ivice Tucka morati tražiti kroz kvalifikacije.

Osvajanju još jedne medalje za hrvatski vaterpolo uvelike su pripomogli i bili zaslužni i igrači HAVK Mladosti, Lovre Miloš i Ivan Marcelić.