Hrvatska preskočila “klokane” i u polufinalu ide na Mađare

event 01.09.2016.

Na SP za igrače do 18 godina Hrvatska je u Podgorici svladala Australiju rezultatom 14:13 (6:4, 1:3, 4:5, 3:1) i plasirala se u polufinale gdje je u petak u 19:40 očekuje Mađarska koja je na peterce izbacila Grčku. Mladići trenera Joška Krekovića su u neizvjesnoj utakmici izborili vrijednu pobjedu iako su u zadnju četvrtinu ušli […]

Na SP za igrače do 18 godina Hrvatska je u Podgorici svladala Australiju rezultatom 14:13 (6:4, 1:3, 4:5, 3:1) i plasirala se u polufinale gdje je u petak u 19:40 očekuje Mađarska koja je na peterce izbacila Grčku.

Mladići trenera Joška Krekovića su u neizvjesnoj utakmici izborili vrijednu pobjedu iako su u zadnju četvrtinu ušli s golom zaostatka. Od samog početka Hrvatska je vodila, uglavnom sa po dva zgoditka razlike. No sredinom treće četvrtine, Australci serijom 4:0 preokreću rezultat. Večeras odlični Mladostaš Franko Lazić (ukupno 6 zgoditaka) i Mornarevac Duje Pejković (3 zgoditka večeras) ne dopuštaju da Australci svoju igru okrune pobjedom. Presudna je bila bolja fizička pripremljenost mladih Barakuda, obzirom da Australci u posljednjih 4-5 minuta gotovo da nisu uspjeli kvalitetno prijeći centar plivališta.
Za Hrvatsku su golove postigli, osim spomenutih Lazića i Pejkovića, i Paparić (2), te Herceg, Butić, Biljaka po jedan.
Uz sve pohvale trenerima i igračima za plasman u polufinale, valja istaknuti i trojicu naših navijača koji su neumorno čitavu utakmicu bodrili hrvatsku izabranu vrstu.
Sutra je na rasporedu polufinale s Mađarskom koja je teškom mukom, nakon izvođenja peteraca, bila bolja od Grčke 18:17.