Posjeti HAVK Mladost web-shop

Hrvatska sedma na Univerzijadi

event 12.07.2019.

Hrvatska studentska vaterpolska reprezentacija, pod izborničkom palicom Roberta Sappea, osvojila je 7. mjesto na Univerzijadi u Napulju. Pobijedila je Australiju 12:4 (3:1, 3:1, 4:0, 2:2). Nakon dva neočekivana poraza, onog u četvrtfinalu od SAD-a te u razigravanju od Japana, hrvatski su se studenti konsolidirali, skupili snagu i u posljednjoj utakmici turnira ostvarili uvjerljivu pobjedu. Tom pobjedom […]

Hrvatska studentska vaterpolska reprezentacija, pod izborničkom palicom Roberta Sappea, osvojila je 7. mjesto na Univerzijadi u Napulju. Pobijedila je Australiju 12:4 (3:1, 3:1, 4:0, 2:2).

Nakon dva neočekivana poraza, onog u četvrtfinalu od SAD-a te u razigravanju od Japana, hrvatski su se studenti konsolidirali, skupili snagu i u posljednjoj utakmici turnira ostvarili uvjerljivu pobjedu. Tom pobjedom Hrvatskoj je pripalo 7. mjesto na tridesetoj ljetnoj Univerzijadi.

U hrvatskim su redovima najefikasniji bili Delić i Pejković s po 3 postignuta pogotka, 2 je dodao Biljaka, dok su jednom precizni bili Herceg, Butić, Buha i Rakovac.

Za Hrvatsku su na ovom natjecanju, pod vodstvom Mladostaša Roberta Sappea, nastupali:  Podrug, Lazić, Herceg, Biljaka, Z. Butić, Pejković, Paparić, Buha, Valečić, I. Živković, Delić, Rakovac, Vukojević.