Hrvatska svladala Japan s “rukometnih” 19:18

event 06.07.2019.

Hrvatska studentska reprezentacija pobijedila je reprezentaciju Japana s 19:18 (4:2, 5:8, 6:2, 4:6) u trećem kolu skupine B na Univerzijadi u Napulju. Izabranici Roberta Sappea dobro su krenuli u utakmicu – poveli su nakon prvih osam minuta igre 4:2. I početak druge dionice također je otišao na stranu Hrvatske, no onda se bude Japanci koji serijom 4:0 […]

Hrvatska studentska reprezentacija pobijedila je reprezentaciju Japana s 19:18 (4:2, 5:8, 6:2, 4:6) u trećem kolu skupine B na Univerzijadi u Napulju.

Izabranici Roberta Sappea dobro su krenuli u utakmicu – poveli su nakon prvih osam minuta igre 4:2. I početak druge dionice također je otišao na stranu Hrvatske, no onda se bude Japanci koji serijom 4:0 preuzimaju vodstvo. Nakon pauze na polovici utakmice naši momci ponovno preuzimaju primat u utakmici i na posljednji odmor odlaze s +3. Do kraja su znali sačuvati vodstvo i odnijeti drugu pobjedu na 30. po redu ljetnoj Univerzijadi.
“Pobjeda je tu, no kako je igra tekla lako smo mogli i izgubiti. Nova pravila su više išla na ruku malim i okretnim Japancima i suci još baš nisu sigurni što bi dosudili.
No kako bilo tri boda su tu i idemo dalje utakmicu po utakmicu” rekao je izbornik Sappe nakon današnje utakmice.

Mladostaš Branimir Herceg predvodio je listu strijelaca s 5 postignutih pogodaka, slijedi ga njegov klupski kolega Franko Lazić, Zvonimir Butić i Marin Delić s po 3 pogotka, Lovro Paparić dvaput je bio precizan, dok su jednom mrežu japanskog vratara tresli Matias Biljaka, Antonio Buha te Ivan Živković.

Do kraja grupne faze ostala je još jedna utakmica – dvoboj 4. kola s domaćinom Italijom. Susret je na rasporedu u ponedjeljak, 8. srpnja, s početkom u 19:30.