Hrvatska U-16 prva na HEP kupu u Zagrebu

event 10.07.2022.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija U-16 osvojila je prvo mjesto na HEP kupu koji se ovaj vikend igrao na plivalištu Mladosti na Savi. Nakon početnog poraza od Srbije 18:16, naši mladi reprezentativci nanizali su 3 pobjede: protiv Crne Gore 15:10, Mađarske 11:5 i u finalu protiv Srbije 11:10. Zapaženu ulogu su odigrali i naši mladostaši: Frano Vićan […]

Hrvatska vaterpolska reprezentacija U-16 osvojila je prvo mjesto na HEP kupu koji se ovaj vikend igrao na plivalištu Mladosti na Savi.

Nakon početnog poraza od Srbije 18:16, naši mladi reprezentativci nanizali su 3 pobjede: protiv Crne Gore 15:10, Mađarske 11:5 i u finalu protiv Srbije 11:10.

Zapaženu ulogu su odigrali i naši mladostaši: Frano Vićan kao pomoćni trener i trener vratara, Bartul Bučević kao kapetan koji je podigao pobjednički pehar, Matija Prižmić kao vratar koji je sjajno odradio svoje utakmice te u finalu skupio 14 obrana, te Vito Branković koji na ovom turniru nije nastupio ali je bio na popisu reprezentativaca na koje izbornik Hrvoje Hrestak računa u budućim akcijama. Izbornik zbog bolesti nije vodio svoje izabranike s uspješno ga je zamijenio Bruno Sabioni.

Čestitke svim igračima i stožeru na prvom mjestu!

HEP_4