Posjeti HAVK Mladost web-shop

Hrvatska u četvrtfinalu SP

event 17.07.2019.

Reprizom igre iz prvog kola, reprezentativci Hrvatske u drugom kolu grupe B nadigrali su Amerikance sa 17:7 (4:1, 5:3, 4:2, 4:1). Ovom pobjedom su Barakude izborile četvrtfinale Svjetskog Prvenstva koje se igra u južnokorejskom Gwangju. Čvrstom i sigurnom igrom najbolji hrvatski vaterpolisti “marširaju” grupom B. Nakon Australije pala su i SAD sa visokih 10 golova […]

Reprizom igre iz prvog kola, reprezentativci Hrvatske u drugom kolu grupe B nadigrali su Amerikance sa 17:7 (4:1, 5:3, 4:2, 4:1). Ovom pobjedom su Barakude izborile četvrtfinale Svjetskog Prvenstva koje se igra u južnokorejskom Gwangju.

Čvrstom i sigurnom igrom najbolji hrvatski vaterpolisti “marširaju” grupom B. Nakon Australije pala su i SAD sa visokih 10 golova razlike. Sjajan igrač manje i efikasan napad kojeg su predvodili Vrlić, Vukičević i Joković sa po 3 gola, bili su dovoljni da Hrvatska već nakon dva kola osvoji prvo mjesto u skupini B i izravno se plasira u četvrtfinale. Vratar Žabaca Marcelić je 5 puta zaustavio šuteve “Amera”, a na suprotnoj strani, onoj američkoj, zaigrao je novopečeni Mladostaš Alex Bowen te se jednom upisao u listu strijelaca.

Pobjeda nad SAD i prvo mjesto u skupini B, osigurali su našim reprezentativcima dodatne slobodne dane jer preskaču utakmicu u “krnjoj” osmini finala. Idući nastup Hrvatske je protiv Kazahstana 19.7. u 13:30, a naše četvrtfinale je na rasporedu 23.7. u 8:30.