Posjeti HAVK Mladost web-shop

Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva

event 18.12.2019.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 20 godina plasirala se među 4 najbolje momčadi Svijeta pobijedivši u četvrtfinalu Španjolsku sa 7:6 (1:3, 2:1, 3:0, 1:2). Odličnom igrom u svim segmentima Hrvatska je predvođena mladostaškim kapetanom Biljakom i vratarom Jurlinom, koji je imao izvrsnu utakmicu i obranio 10 udaraca, pobijedila snažnu Španjolsku koja je grupnu fazu završila bez […]

Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 20 godina plasirala se među 4 najbolje momčadi Svijeta pobijedivši u četvrtfinalu Španjolsku sa 7:6 (1:3, 2:1, 3:0, 1:2).

Odličnom igrom u svim segmentima Hrvatska je predvođena mladostaškim kapetanom Biljakom i vratarom Jurlinom, koji je imao izvrsnu utakmicu i obranio 10 udaraca, pobijedila snažnu Španjolsku koja je grupnu fazu završila bez poraza. Mjesta za napredak još uvijek ima, a nema bolje utakmice za poboljšanje od one u kojoj pobjeda znači ulazak u finale 20. Svjetskog prvenstva.

Danas su listu strijelaca predvodili Herceg i Penava s 2 pogotka, dok su jednom precizni bili Vrdoljak, Kržić i Biljaka.

Hrvatska svoj put prema zlatu nastavlja polufinalnom utakmicom koja je na rasporedu u četvrtak s početkom u 18:00 h po hrvatskom vremenu. Protivnik će biti bolji iz četvrtfinalnog ogleda Grčka – SAD.