Posjeti HAVK Mladost web-shop

Hrvatska u finalu Svjetskog prvenstva

event 02.09.2016.

Hrvatska juniorska reprezentacija plasirala se u finale Svjetskog prvenstva u Podgorici. U polufinalu naši mladići su pobijedili Mađarsku rezultatom 21:17 (6:6, 6:4, 6:4, 3:3). U neizvjesnoj prvoj četvrtini prvi su se odvojili Mađari (6:4), ali na kraju prve i početkom druge četvrtine izabranici Joška Krekovića napravili su seriju od 5:0 te su prešli u vodstvo […]

Hrvatska juniorska reprezentacija plasirala se u finale Svjetskog prvenstva u Podgorici. U polufinalu naši mladići su pobijedili Mađarsku rezultatom 21:17 (6:6, 6:4, 6:4, 3:3).

U neizvjesnoj prvoj četvrtini prvi su se odvojili Mađari (6:4), ali na kraju prve i početkom druge četvrtine izabranici Joška Krekovića napravili su seriju od 5:0 te su prešli u vodstvo koje nisu ispuštali do samog kraja. Neizvjesno je bilo u trećoj četvrtini kad su se Mađari približili na samo 2 gola zaostatka, ali još je veća opasnost prijetila što smo, zbog tri isključenja, ostali bez Biljake, Lazića i Pejkovića koji su do tada bili naši najbolji pojedinci. Međutim, baš ta isključenja, kao da su još više motivirala naše igrače koji su do kraja odigrali jako pametno, bez nepotrebnih isključenja, te utakmicu odveli u mirnu završnicu. U tim trenucima s nekoliko bitnih golova istaknuo se Merčep.
Finale za Hrvatsku su izborili Podrug, Herceg (2), Kreković, Valečić, Butić (3), Merčep (5), Pejković (3), Lazić (4), Paparić (2), Biljaka (2) i Bratim.