Posjeti HAVK Mladost web-shop

Hrvatska uvjerljiva pred odlazak u Budimpeštu

event 07.01.2020.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija, pod vodstvom izbornika Ivice Tucka, u pripremnom susretu pred odlazak na Europsko prvenstvo u Budimpešti, pobijedila je reprezentaciju Rusije s 11:8 (6:2, 2:1, 2:2, 1:3). Barakude su odlično krenule u susret, iako je početno vodstvo pripalo Rusima. Hrvatska je prvih osam minuta završila s +4 (6:2). Dobar ritam, ali s manje pogodaka […]

Hrvatska vaterpolska reprezentacija, pod vodstvom izbornika Ivice Tucka, u pripremnom susretu pred odlazak na Europsko prvenstvo u Budimpešti, pobijedila je reprezentaciju Rusije s 11:8 (6:2, 2:1, 2:2, 1:3).

Barakude su odlično krenule u susret, iako je početno vodstvo pripalo Rusima. Hrvatska je prvih osam minuta završila s +4 (6:2). Dobar ritam, ali s manje pogodaka nastavio se i u ostatku utakmice. Lagano opuštanje uslijedilo je tek u posljednjim minutama te su Rusi čak uspjeli i dobiti posljednjih osam minuta igre (3:1).

Bila je ovo kulminacija trodnevnih priprema na bazenu uz Savu, gdje je hrvatska vaterpolska reprezentacija ugostila svoje ruske kolege.

U današnjoj utakmici listu strijelaca predvodio je Andro Bušlje postigavši 4 pogotka, dvaput su precizni bili Luka Lončar, Ante Vukičević i Lovre Miloš, dok je jednom precizan bio Xavi Garcia. Ivan Marcelić u prve dvije četvrtine skupio je 3 obrane.

Hrvatska će svoj nastup na Europskom prvenstvu započeti  u utorak, 14. siječnja. U 1. kolu A skupine, Hrvatska će u Duna Areni igrati protiv Njemačke.

Nakon današnje utakmice izbornik Tucak objavio je i konačnih 13 putnika za Budimpeštu.

1. Marko Bijač – vratar

2. Marko Macan – branič

3. Loren Fatović – lijeva strana

4. Luka Lončar – centar

5. Maro Joković – desna strana

6. Luka Bukić – lijevo krilo/lijevi vanjski

7. Ante Vukičević – lijeva strana

8. Andro Bušlje – branič

9. Lovre Miloš – desna strana

10. Josip Vrlić – centar

11. Hrvoje Benić – branič

12. Xavi Garcia – desna strana

13. Ivan Marcelić – vratar

Stručni stožer čine:

Izbornik Ivica Tucak

Pomoćni treneri: Mile Smodlaka, Sandro Sukno i Igor Pezelj

Kondicijski trener: Pero Kuterovac

Fizioterapeut: Damir Luketić