Hrvatska za finale OI visoko porazila Crnu Goru

event 18.08.2016.

Najbolji hrvatski vaterpolisti u polufinalu Olimpijskih Igara nadigrali su i visoko porazili reprezentaciju Crne Gore rezultatom 12:8 (4:3, 3:2; 1:1, 4:2). Iako oslabljeni neigranjem Burića, Naši su reprezentativci odigrali još jednu sjajnu utakmicu i drugi put zaredom, nakon Londona 2012., ušli u završnicu s pobjednikom susreta Srbija – Italija. Utakmicu su Barakude otvorile sjajno, povele […]

Najbolji hrvatski vaterpolisti u polufinalu Olimpijskih Igara nadigrali su i visoko porazili reprezentaciju Crne Gore rezultatom 12:8 (4:3, 3:2; 1:1, 4:2).

Iako oslabljeni neigranjem Burića, Naši su reprezentativci odigrali još jednu sjajnu utakmicu i drugi put zaredom, nakon Londona 2012., ušli u završnicu s pobjednikom susreta Srbija – Italija.
Utakmicu su Barakude otvorile sjajno, povele 3:0. No nakon toga, u manje od dvije minute, Crnogorci izjednačavaju na 3-3. No do kraja prve četvrtine Bušlje postiže vrlo važan gol za 4:3. Crnogorci su se držali do 5:5, a nakon toga, sve do kraja utakmice Hrvatska igra odlično, gotovo bez greške i konačna pobjeda više ne dolazi u pitanje.
Isticanje zaslužnih za ovu vrijednu pobjedu, svodi se na prepisivanje sastava momčadi. Svi igrači dali su puni doprinos za ostvarivanje velikog uspjeha našeg vaterpolo. Sjajni Bijač na golu, najbolji strijelac Bušlje, pa Šetka od kojeg bi malo tko očekivao ovakvu efikasnost, Krapić koji je, iako bez zgoditka, vrlo dobro zamijenio Burića i u obrambenim i napadačkim zadacima, Sukno u sjajnom obrambenom izdanju, kao i Joković i Garcia, Lončar s dva zgoditka, od kojih je šrauba u zadnjoj sekundi napada za 8:5 potpuno dotukla protivničku ekipu. Zasluge za pobjedu imaju i oni koji su manje igrali, među kojima je bio i Mladostaš Luka Bukić. Naša reprezentacija je izgledala kao savršeno uigran tim i potpuno zasluženo izborila nastup u finalu.
Golove za Hrvatsku su postigli: Bušlje 4, Šetka 3, Lončar 2, te Sukno, Macan i Garcia po 1.
Nakon Školnekovića, Vrdoljaka, Štritofa, Vegara, Perice Bukića, Šimenca i Vjekoslava Kobešćaka (1996.), te Pavića i Hinića (2012.), Luka Bukić je deseti po redu koji je nosio kapicu Mladosti, te istovremeno osvojio olimpijsku medalju za Hrvatsku od naše samostalnosti do danas.

Finale OI je na rasporedu u subotu u 22:50.