Posjeti HAVK Mladost web-shop

IN MEMORIAM Ante Čičin-Šain (1930. – 2022.)

event 17.08.2022.

U Zagrebu je u srijedu, 17. kolovoza, u 92. godini preminuo počasni član našeg kluba, veliki mladostaš, višegodišnji član klupske uprave u kojoj je najduže obnašao dužnost dopredsjednika, a kraće vrijeme i predsjednika kluba. Ante Čičin-Šain je rođen u Šibeniku 1930. godine. U profesionalnoj karijeri, kapitalno djelo mu je svakako Jadranski naftovod (JANAF) čiji je […]

U Zagrebu je u srijedu, 17. kolovoza, u 92. godini preminuo počasni član našeg kluba, veliki mladostaš, višegodišnji član klupske uprave u kojoj je najduže obnašao dužnost dopredsjednika, a kraće vrijeme i predsjednika kluba.

Ante Čičin-Šain je rođen u Šibeniku 1930. godine. U profesionalnoj karijeri, kapitalno djelo mu je svakako Jadranski naftovod (JANAF) čiji je bio idejni začetnik izgradnje i ostvarenja naftovodne infrastrukture na Krku i kroz Hrvatsku, a čiji je značaj danas vjerojatno veći nego ikad. U JANAF-u je Ante Čičin-Šain bio generalni direktor, a umirovio se 2000. godine.

Međutim, od sporta, preciznije vaterpola i Mladosti se nikada nije odmaknuo ili ‘umirovio’. Još je tijekom prošle godine u jednom navratu došao na bazen, na utakmicu Žabaca. U biti, susrete mladostaša tijekom cijelog života teško da je propuštao. No, nikada prvom redu tribina, nego iza, pomalo samozatajno, tiho, ali sa širokim osmjesima u trenucima slavlja i bez gorčine kada se nije uspijevalo.

Bio je povezan jednako s generacijom koja je koncem ’60-tih i početkom ’70-tih godina donosila u Zagreb naslove prvaka Europe (Bonačić, Stipanić, Poljak…), ali i s onom s kraja ’80-tih, te kasnije u samostalnoj Hrvatskoj (Bukić, Šimenc, Štritof, Vićan, braća Kobešćak…) koja je nastavila europski šampionski niz. Kada je u klubu ‘zaškripalo’, u Mladosti su znali na čija vrata mogu pokucati, komu se obratiti. Ante Mladosti i mladostašima niti jest, niti je ikada i mogao okrenuti leđa. Žapci su bili sastavni dio njegove osobnosti, života. Baš kao što gospodin Ante Čičić-Šain ostaje zauvijek u povjesnici našeg kluba, HAVK Mladosti.

Posljednji ispraćaj dragog nam pokojnika, počasnog člana Mladosti, Ante Čičin-Šaina održat će se u krugu obitelji.

Kćerki Ivi, svoj tugujućoj rodbini, prijateljima i znancima, HAVK Mladost iskazuje najdublju sućut.

Neka mu je laka hrvatska gruda!