Ivan Marcelić: Talijani su specifična i kvalitetna ekipa ali nadam se pobjedi

event 15.03.2019.

Vaterpolisti Mladosti krenuli su prema Milanu, preciznije prema Busto Arsiziju, u kojem ih u subotu 16.3. u 20:30 očekuje utakmica 10. kola LEN Lige prvaka protiv domaćeg BPM Sport Managementa. Mladostaši su uoči posljednjeg treninga prije puta u Italiju djelovali smireno i opušteno, svjesni da ih očekuje utakmica u kojoj nemaju puno toga za izgubiti, […]

Vaterpolisti Mladosti krenuli su prema Milanu, preciznije prema Busto Arsiziju, u kojem ih u subotu 16.3. u 20:30 očekuje utakmica 10. kola LEN Lige prvaka protiv domaćeg BPM Sport Managementa.
Mladostaši su uoči posljednjeg treninga prije puta u Italiju djelovali smireno i opušteno, svjesni da ih očekuje utakmica u kojoj nemaju puno toga za izgubiti, a mogu dosta dobiti pogotovo u psihološkom smislu pred najvažniji dio sezone.
Bankari iz Milana dočekuju naše Žapce na visokoj drugoj poziciji skupine B Lige prvaka i sa 11 bodova viška, te je bivšim suigračima našeg Antonia Petkovića ova utakmica izuzetno važna. A Mladostaši pak još uvijek mogu “uloviti” treću poziciju koja vodi na F8, jer sa osvojenih 8 bodova zaostaju 7 bodova za Szolnokom i Olympiacosom. Trener Bajić i njegovi izabranici će loveći F8, zapravo loviti pravu formu za ono što ih očekuje u idućih mjesec dana u Regionalnoj ligi. Talijanska ekipa gaji specifičan vaterpolo, bez izrazitog centra i pokazuju se čitavu sezonu kao vrlo tvrd orah svim protivnicima. Podsjećanja radi, zagrebački susret je završio s neriješnih 7:7, nakon nekoliko rezultatskih preokreta i uz veliki broj isključenja.
Kapetanu Ivanu Marceliću postavili smo pitanje o njegovom zdravlju, budući je ne tako davno sanirao ozljedu.
“Fit sam potpuno, a na ozljedu sam već i zaboravio. Iskoristili smo onih desetak dana koje nisam branio da se kroz plivanje i aerobiku van bazena fizički malo obnovim. Nisam zabušavao i mislim da je taj dio kvalitetno odrađen.”
Kako gledaš na predstojeću utakmicu protiv BPM Sport Managementa? Objektivno, za nas je F8 prilično daleko iz ove perspektive gledano.
“Ne mislimo odustajati od borbe za što bolji plasman. Sami smo se doveli u ovu bodovnu situaciju i ne bi bilo u redu od nas da idemo na putovanja i samo “odrađujemo” utakmice. Obzirom da teoretska šansa postoji, mi ćemo se boriti i ići ćemo na pobjedu.
Što se njih tiče, specifična su ekipa bez pravog centra s puno nekarakterističnih kretnji u igri. Spremamo se zadnjih par dana za njih i tu njihovu igru, pa ćemo vidjet što će nam utakmica donijeti. Oni čitavu sezonu igraju takav vaterpolo, uspjeli su na početku iznenaditi Szolnoki i Olympiacos. Imaju priličnu kvalitetu i sigurno će biti borbeni i protiv nas. Pobjede li nas, oni su mislim, 90 posto na završnom turniru.”

Kakvo je stanje ostalih igrača, kapetane?
“Svi osim Lazića smo konačno zdravi, nema povrijeđenih. Svi smo, a ne samo ja, u zadnje vrijeme radili na fizičkoj formi. Vrlo dobro znamo što nas očekuje u idućem razdoblju, počevši od završnice Regionalne lige, pa i reprezentativnih obaveza Europa Kupa, te vjerujemo da ćemo biti najbolji kad bude najpotrebnije. No bez obzira na sve te priče u Italiji se nadam pobjedi.”