Iznenada preminuo Dalibor Radonić

event 21.05.2022.

Iznenada, roneći u svojoj Podgori, u 56. godini je preminuo Dalibor Radonić, bivši igrač našeg kluba. Dalibor Radonić je dijete Mladosti, osvajač brojnih trofeja u mlađim kategorijama, juniorski reprezentativac Jugoslavije i strijelac jednog od najvažnijih golova u klupskoj povijesti. Dalibora Radonića obilježio je gol Partizanu na Banjici u zadnjim sekundama polufinala Kupa Jugoslavije 1988./89. Taj […]

Iznenada, roneći u svojoj Podgori, u 56. godini je preminuo Dalibor Radonić, bivši igrač našeg kluba.

Dalibor Radonić je dijete Mladosti, osvajač brojnih trofeja u mlađim kategorijama, juniorski reprezentativac Jugoslavije i strijelac jednog od najvažnijih golova u klupskoj povijesti. Dalibora Radonića obilježio je gol Partizanu na Banjici u zadnjim sekundama polufinala Kupa Jugoslavije 1988./89. Taj je gol s centra plivališta otvorio je priliku Šimencu da sa 5 realiziranih četveraca odvede Mladost u finale s POŠK-om i osvajanje trofeja nakon 18 sušnih godina.

Dalibor Radonić je rođen 1966. godine, iste godine kada su rođeni brojni mladostaši koji će kasnije, manjim ili većim slovima, pisati vaterpolsku povijest. Šimenc, Vincek, Čarap, Novosel, Kolundžić, Rmuš, Lukin, Buntak, te pridošli Šibenčanin Bukić dijelili su svlačionicu s Daliborom i dio su sportske priče o  Mladosti.

Radonić se po okončanju sportske karijere posvetio struci, te je kao diplomirani inženjer građevine i privatni poduzetnik gradio poslovnu karijeru. Iako su mu posao i obitelj bili na prvom mjestu, Dalibor nije zapustio prijateljstva, a vaterpolom se nastavio baviti rekreativno. Svoju humanitarnu crtu je pokazao pomažući brojnima nakon nedavnih potresa u Petrinji i Zagrebu.

Preminuo je u Podgori, mjestu iz kojeg je porijeklom i mjesto kojeg je obožavao i provodio u njemu dobar dio godine.

Dalibore neka ti je laka zemlja. Počivaj u miru. Najiskrenija sućut obitelji našeg Dalibora.

Sprovod Dalibora Radonića je u utorak u Podgori.