Jubilarna 200. pobjeda u Ligi prvaka!

event 30.09.2022.

Mladostaši su očekivano u 2. kolu kvalifikacijskog turnira Lige prvaka u Herceg Novom svladali litavskog prvaka Žaibas, ali ovu ćemo utakmicu više od toga zapamtiti po vrijednom jubileju. Bila je ovo naime ukupno točno 200. pobjeda Mladosti u Ligi prvaka (računajući i kvalifikacije) u 29 sezona! Još je vrjedniji podatak vjerojatno da je ta jubilarna, […]

Mladostaši su očekivano u 2. kolu kvalifikacijskog turnira Lige prvaka u Herceg Novom svladali litavskog prvaka Žaibas, ali ovu ćemo utakmicu više od toga zapamtiti po vrijednom jubileju.

Bila je ovo naime ukupno točno 200. pobjeda Mladosti u Ligi prvaka (računajući i kvalifikacije) u 29 sezona! Još je vrjedniji podatak vjerojatno da je ta jubilarna, 200. pobjeda ostvarena u ukupno 297. utakmici. Drugim riječima, u dvije trećine svih susreta u nekadašnjem Kupu prvaka i Euroligi, a zadnjih godina Ligi prvaka, naš je klub na koncu slavio.

Na tom je tragu odigrana jasno i utakmica protiv simpatičnih Litavaca, ukupno pak 91. kluba s kojim smo se susretali u ovom natjecanju. Utakmica je imala vrlo sličan početak kao i ona dan ranije protiv turske ENKA-e. Visoko vodstvo 4:0, ali ovog puta ne u prvoj četvrtini, već početkom druge. Žaibas je uspijevao do sredine utakmice održavati čak za njih i sasvim pristojan zaostatak od tri gola minusa (6:3 za Mladost), no u trećoj dionici su naši momci iskazali svu razliku u kvaliteti. Samo tu dionicu Mladost je dobila čak 7:1. Ukupno je na kraju bilo 15:7 za Mladost ili po četvrtinama (3:0, 3:3, 7:1, 2:3).

Strijelci za Mladost su bili – Dadvani i Vrbnjak 3, Mijić i Fabris 2, te po 1 gol Mihaljević, Gluhaić, Adeišvili, Rakovac i Elez.

Naša momčad danas (petak) igra i još jednu utakmicu. U 3. kolu ih od 17.00 sati čeka momčad Novaky iz Slovačke.