Jubilej, poraz i pobjeda u istom danu

event 14.10.2022.

Baš sve ponuđeno u naslovu ostvarili su u jednom danu, u biti u samo 7-8 sati mladostaši u Ateni, na kvalifikacijskom turniru za Ligu prvaka. Podsjetimo, naša je seniorska momčad ovog petka odigrala čak dvije utakmice. Prvo protiv Brescie, a zatim i protiv Žaibasa. Prva utakmica, protiv talijanskog doprvaka bila je jubilarna, 300. utakmica Mladosti […]

Baš sve ponuđeno u naslovu ostvarili su u jednom danu, u biti u samo 7-8 sati mladostaši u Ateni, na kvalifikacijskom turniru za Ligu prvaka. Podsjetimo, naša je seniorska momčad ovog petka odigrala čak dvije utakmice. Prvo protiv Brescie, a zatim i protiv Žaibasa.

Prva utakmica, protiv talijanskog doprvaka bila je jubilarna, 300. utakmica Mladosti u Ligi prvaka. Ta nije završila pobjedom. Brescia, po kvaliteti drugi sastav Italije, pokazao se boljim (13:9), što načelno i nije bilo toliko neočekivano. Brescia je naime nemjerljivo iskusnija, skuplja momčad u kojoj su polovica ekipe reprezentativci. Ili kako je ispravno rekao trener Bajić uoči turnira – “Brescia je kopija talijanske reprezentacije”. Kada znamo da je Italija svjetski doprvak, onda je tim više pojašnjeno s kakvim su se suparnikom sučelili mladostaši.

Strijelci za Mladost bili su Rakovac i Mijić po 2 gola, te po jednom Gluhaić, Jelača, Adeišvili, Elez i Herceg.

Poslijepodne su nam došli ‘stari poznanici’, sastav Žaibasa. Isti oni Litavci koje smo prije dva tjedna svladali u 1. kvalifikacijskom turniru u Herceg Novom. Tada je bilo 8 razlike za nas (15:7), sada ipak malo teže. Možda je ponešto učinio i umor.
Početak je bio na razini očekivanog (4:1 za naše momke). Međutim, Žaibas je do sredine druge četvrtine izjednačio (4:4), a do kraja ove dionice čak i poveo (6:5). S tim se rezultatom otišlo na odmor i promjenu klupa ili strana u bazenu.
Početkom treće dionice, Mladost je uraganski odigrala prve nepune dvije minute u kojima su Dadvani dvaput i jednom Adeišvili pogodili suparničku mrežu za vodstvo Mladosti 8:6. od tog trenutka naša pobjeda više nije bila ugrožena, a prednost je lagano rasla do konačnih +4 odnosno 14:10.

Strijelci za Mladost bili su – Elez 5, Dadvani i Rakovac po 3, te po 1 pogodak Vrbnjak, Adeišvili i Mijić.

Rezultati u petak odigranih utamica u Ateni:
2. kolo: Žaibas – Duisburg 17:15 i Mladost – Brescia 9:13.
3. kolo: Panionios – Duisburg 14:8 i Žaibas – Mladost 10:14.

Poredak: Brescia 6 (2), Panionios 3 (1), Mladost 3 (2), Žaibas 3 (3), Duisburg 2 (0).

Mladost u subotu igra od 19.30 po našem vremenu protiv domaćeg Panioniosa.