Posjeti HAVK Mladost web-shop

Jug AO slavio na Savi

event 14.03.2021.

Večeras je na bazenu Mladosti odigran najveći derbi hrvatskog vaterpola, susret Mladosti i Juga, a pobjeda u dramatičnoj utakmici pripala je Dubrovčanima. Jug je slavio 10:11 (3:3, 2:5, 4:3, 1:0), a susret je uvelike usmjerilo isključenje Lovre Miloša u prvoj četvrtini utakmice. Mladost, koja je u susret već ušla oslabljena za ozlijeđenog Harkova, ipak se […]

Večeras je na bazenu Mladosti odigran najveći derbi hrvatskog vaterpola, susret Mladosti i Juga, a pobjeda u dramatičnoj utakmici pripala je Dubrovčanima. Jug je slavio 10:11 (3:3, 2:5, 4:3, 1:0), a susret je uvelike usmjerilo isključenje Lovre Miloša u prvoj četvrtini utakmice. Mladost, koja je u susret već ušla oslabljena za ozlijeđenog Harkova, ipak se dobro držala protiv Juga te imala priliku i doći do bodova.

 ‘’Lovrinim isključenjem bili smo automatski prikraćeni za dobrog igrača. Nakon toga morali smo se krpati s igračima koji nisu prirodni za tu poziciju. Svaka čast na zalaganju momcima nakon toga, karakterno i sa srcem su odigrali. Vratili su utakmicu u neizvjesnost, imali neke lijepe inicijative. Čestitka na zalaganju, ali trebali smo biti mirniji i kvalitetnije odigrati.’’ – istaknuo je trener Mladosti Zoran Bajić.

Miloš je isključen nakon nesportskog poteza nad Alexandrosom Papanastasiousom, a na to se osvrnuo i Zoran Bajić: ‘’Vrlo neodgovorno i neozbiljno ostaviti momčad na cjedilu na taj način. Nemam riječi za to, to je nezrelo i nedisciplinirano!’’

Žapci su se hrabro borili te čak imali priliku za izjednačenje u posljednjim trenucima utakmice kada je Andro Bušlje pogodio gredu. Jug je u dramatičnoj završnici ipak izborio pobjedu te s 33 boda predvodi tablicu Prvenstva Hrvatske dok je Mladost na drugom mjestu s tri boda manje. Sada se Žapci okreću Euro kupu i utakmici s grčkim Vouliagmenijem koja je na rasporedu već u srijedu.

‘’Jedan klasičan sudar dvije najbolje ekipe u Hrvatskoj. Mislim da smo mogli vidjeti puno dobrih poteza, ali i puno grešaka. Imali smo hendikep u utakmici gdje smo igrali s igračem manje duže vremena i to nas je koštalo, ali izvukli smo se na kraju, stizali smo i vraćali smo se te smo imali svoje šanse za poravnati rezultat. Sada se okrećemo Vouliagmeniu i Euro kupu u srijedu te se pripremamo za njih. ‘’ – komentirao je utakmicu igrač Mladosti Marin Dašić.

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić (11), Cosmin Radu, Lovre Miloš, Matias Biljaka, Franko Lazić (2), Marin Dašić (2), Luka Bukić (4), Andro Bušlje (2), Ante Visković, Luka Bajić, Mislav Vrlić, Luka Brnetić, Jerko Jurlina i Josip Vrlić.