Posjeti HAVK Mladost web-shop

Jug poveo 2:1 protiv dobre Mladosti

event 22.05.2018.

Jug CO je pobjedio Mladost u 3. utakmici finala Prvenstva Hrvatske. Dubrovčani su u Gružu slavili 12:10 (3:2, 3:0, 2:2, 4:6) i sada vode s 2:1. Slijedeća utakmica je na rasporedu za 8 dana u srijedu 30. svibnja na plivalištu Mladosti. Početak utakmice je nalikovao počecima prethodnih dviju utakmica, tj. Jug se odvojio na 2:0 […]

Jug CO je pobjedio Mladost u 3. utakmici finala Prvenstva Hrvatske. Dubrovčani su u Gružu slavili 12:10 (3:2, 3:0, 2:2, 4:6) i sada vode s 2:1. Slijedeća utakmica je na rasporedu za 8 dana u srijedu 30. svibnja na plivalištu Mladosti.

Početak utakmice je nalikovao počecima prethodnih dviju utakmica, tj. Jug se odvojio na 2:0 pogocima sa svoje, i reprezentativne, desne strane. No Žapci su se pobrinuli da publika u Gružu ne gleda reprizu dosadašnjih susreta te su se već u prvoj četvrtini golovima Bašića i Bukića primakli Jugašima na samo gol zaostatka.
U drugoj dionici, pokazat će se odlučujućoj, igrači Mladosti imaju problema s realizacijom, a Jug to koristi te uz realizaciju igrača više 4/4 odlazi sa 6:2 na promjenu strana.
U nastavku susreta Jugaši su poveli i sa 6 razlike (10:4) i onda stali, što su iskoristili igrači trenera Bajića i malo po malo smanjivali visoko vodstvo Juga. U ovom dijelu utakmice gledali smo najljepšu igru Mladosti, usuđujemo se reći, u sve 3 utakmice. Luka Bukić je sa srednjeg vanjskog zabio dva krasna gola, Miloš pobjegao u kontru i realizirao, pa Radu zabio šraubu. Slijedi još jedna kontra Bukića da bi večeras silno borbeni Radu iz peterca postavio konačnih 12:10.
Strijelci za Mladost bili su Bukić (4), Radu (3), te Bašić, Lazić i Miloš po jedan gol. Marcelić je obranio 9 lopti (43% obrana).
Jug CO je ukupno gledano večeras bio bolji, ali su naši Žapci pokazali da se sve bolje nose s Dubrovčanima. Slijedi 8 dana pauze tijekom koje će stručni stožer Mladosti dobro izanalizirati greške u obrani i poneku brzopletost u realizaciji. A potom u srijedu 30.5., u terminu koji će biti naknadno određen, slijedi novi okršaj dviju najboljih hrvatskih ekipa. Vrijedi doći na Savu, jer će se sigurno igrati dobar vaterpolo.