Jug poveo u finalu

event 16.05.2018.

Vaterpolisti Juga opravdali su ulogu favorita te pobijedili Mladost u prvoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske rezultatom 14:5. Žapci su slabije ušli u utakmicu s puno grča. S druge strane Jug je bio puno opušteniji što se pogotovo odnosi na ljevoruke Jokovića, Garciu i Lozinu koji su postizali zgoditke lijepim udarcima s vanjskih pozicija. Tek nakon […]

Vaterpolisti Juga opravdali su ulogu favorita te pobijedili Mladost u prvoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske rezultatom 14:5.

Žapci su slabije ušli u utakmicu s puno grča. S druge strane Jug je bio puno opušteniji što se pogotovo odnosi na ljevoruke Jokovića, Garciu i Lozinu koji su postizali zgoditke lijepim udarcima s vanjskih pozicija. Tek nakon prvog gola Mladosti, kojeg je zabio Bašić s igračem više, Žapci su se donekle opustili.
Nastavak utakmice donosi ravnopravniju igru u plivalištu djelom i zbog ulaska mlađih igrača Juga. Do završetka nije bilo neizvjesnosti i Jug je poveo 1:0 u finalnoj seriji. Dva gola za Mladost postigli su Bašić i Miloš, a jedan Radu.
Večeras Mladost nije bila na razini ovosezonskih izdanja u Regionalnoj ligi i Prvenstvu Hrvatske. Vjerujemo da će Žapci prikazati svoje pravo lice u subotu u Zagrebu kad se igra druga finalna utakmica.