Posjeti HAVK Mladost web-shop

Jug uvjerljiv u Gružu

event 15.11.2019.

Mladost je doživjela prvi poraz u Regionalnoj vaterpolo ligi u svom osmom ovogodišnjem nastupu. Jug AO je u Gružu bio bolji rezultatom 14:10 (3:1, 3:4, 4:3, 4:2). Mladost nije dobro otvorila susret i Jug je poveo s 3:0. Rezultat bi u samom početku bio i nepovoljniji za igrače trenera Bajića, da vratar Marcelić nije bio odličan […]

Mladost je doživjela prvi poraz u Regionalnoj vaterpolo ligi u svom osmom ovogodišnjem nastupu. Jug AO je u Gružu bio bolji rezultatom 14:10 (3:1, 3:4, 4:3, 4:2). Mladost nije dobro otvorila susret i Jug je poveo s 3:0. Rezultat bi u samom početku bio i nepovoljniji za igrače trenera Bajića, da vratar Marcelić nije bio odličan u tom razdoblju i obranio nekoliko šuteva dubrovačkih igrača.

Unatoč nastojanjima, Žapci nisu uspjeli poravnati rezultat tijekom čitavog susreta, iako su nekoliko puta bili blizu tom ostvarenju. Najbliže izjednačenju su bili pri vodstvu Juga 7:6, kada Ćuk nije realizirao peterac. Što bi bilo da je srpski reprezentativac donio izjednačenje nikad nećemo saznati. Jug se potom razigrao, povisio svoje vodstvo i očuvao ga do kraja.

Ovim porazom Žapci će prvi dio Regionalne lige završiti na drugom mjestu. Do kraja ligaškog dijela (koji se igra skraćeno zbog OI u Tokiju) Mladosti ostaje još pet nastupa, od kojih četiri na svom plivalištu te jedan u gostima. Regionalna vaterpolo liga nastavlja se u idućoj godini, na samom početku veljače.

“Pakleni” tempo u studenom se nastavlja već u srijedu kad na Savu stiže Waspo 98 iz Hannovera s kojim Mladost igra u 20:30 u sklopu 5. kola LEN lige prvaka. Vikend iza toga Žapci će provesti u Splitu gdje je na rasporedu završnica Kupa Hrvatske.

Strijelci za Mladost bili su: Harkov (na slici), Radu, Miloš i Ćuk po 2 gola, te Bukić i Vrlić po jedan zgoditak.