Posjeti HAVK Mladost web-shop

Jugaši prvaci Europe

event 04.06.2016.

HAVK Mladost čestita VK Jug naslov prvaka Europe!!! Jugaši su u finalu svladali Olympiacos rezultatom 6:4. Jugaši su na samom startu final 6 turnira u Budimpešti imali težak zadatak. U četvrtfinalu ih je čekao domaći Eger koji su Dubrovčani “slomili” tek u četvrtoj četvrtini (završilo je 8:6) i najavili da žele trofej. U polufinalu su […]

HAVK Mladost čestita VK Jug naslov prvaka Europe!!! Jugaši su u finalu svladali Olympiacos rezultatom 6:4.

Jugaši su na samom startu final 6 turnira u Budimpešti imali težak zadatak. U četvrtfinalu ih je čekao domaći Eger koji su Dubrovčani “slomili” tek u četvrtoj četvrtini (završilo je 8:6) i najavili da žele trofej. U polufinalu su im je protivnik bila najjača momčad Europe (barem do ovog vikenda) talijanski Pro Recco. Nakon teške borbe regularni dio utakmice završio je 10:10, ali triler peteraca ide na stranu Dubrovčana za konačnih 15:14.

Na kraju, za naslov prvaka Jugaši su morali svladati grčki Olympiacom koje je predvodio nekadašnji golman Mladosti Pavić. U tvrdoj utakmici s malo golova istaknuli su se oba vratara, a posebno Bijač na vratima Juga koji je u posljednjih 5 minuta susreta sa nekoliko sjajnih obrana zaključao svoja vrata. Pobjedu u posljednjim trenucima potvrdio je Perrone svojim drugim pogotkom iz peterca za konačnih 6:4.

Svakako treba istaknuti da su važnu ulogu u ovom velikom uspjehu dubrovačkog kluba imali Mladostaši Vjeko Kobeščak (trener) i Luka Lončar.

Svim igračima i upravi VK Jug čestitamo na ovom velikom uspjehu za dubrovački i hrvatski vaterpolo.