Jugu Kup nakon 6 godina

event 07.12.2015.

Proteklog vikenda u Zadru su odigrani završni turniri Kupa Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji. U velikom finalu muške konkurencije Jug je pobijedio Primorje, a kod djevojaka vaterpolistice Suzuki Bure pobijedile Mladostašice. Polufinalne utakmice kod muškaraca bile su ipak samo lakše predigre pred veliko finale u kojem su se očekivano sastali Jug i Primorje. U […]

Proteklog vikenda u Zadru su odigrani završni turniri Kupa Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji. U velikom finalu muške konkurencije Jug je pobijedio Primorje, a kod djevojaka vaterpolistice Suzuki Bure pobijedile Mladostašice.

Polufinalne utakmice kod muškaraca bile su ipak samo lakše predigre pred veliko finale u kojem su se očekivano sastali Jug i Primorje. U prvoj utakmici polufinala Jug je bio bolji od Jadrana iz Splita, dok se Primorje lako obračunalo sa oslabljenim Mornarom.
Finale je bilo prava vaterpolo poslastica u kojoj se vodila velika borba u bazenu i na kraju je Jug slavio rezultatom 10:8. Najbolji igrač utakmice bio je fenomenalni Brazilac Perrone koji je postigao 5 pogodaka.

Kod djevojaka finale su igrale Žabice protiv Suzuki Bure. Žabice su povele 1:0, ali bilo je to jedino njihovo vodstvo na utakmici. Treba istaknuti da je vrlo brzo prvo četvrtini tri isključenja zaradila Petra Bukić što se pokazalo kao možda ključni trenuci utakmice. Na kraju je završilo uvjerljivih 15:7 za Splićanke. Kod pobjedica Ivana Butić postigla je 5 pogodaka, dok je god Žabica najefikasnije bila Lordan sa 3 gola.