Jugu naslov nakon neizvjesne utakmice

event 19.05.2019.

Jug CO Postao je prvak Hrvatske pobjedom u trećem susretu protiv Mladosti. Dubrovčani su na Savi slavili 14:11 (4:3, 2:4, 5:3, 3:1) te je pobjednički pehar otišao u Dubrovnik. Neizvjesnost nalik onoj u utakmici broj dva, obilježila je i ovaj, pokazalo se na kraju, posljednji susret u sezoni za igrače Mladosti. Jug CO je kroz […]

Jug CO Postao je prvak Hrvatske pobjedom u trećem susretu protiv Mladosti. Dubrovčani su na Savi slavili 14:11 (4:3, 2:4, 5:3, 3:1) te je pobjednički pehar otišao u Dubrovnik.

Neizvjesnost nalik onoj u utakmici broj dva, obilježila je i ovaj, pokazalo se na kraju, posljednji susret u sezoni za igrače Mladosti. Jug CO je kroz prvu četvrtinu bio u vodstvu za zgoditak ili dva, ali su najprije Petković, a potom i Ćuk te Miloš uspjeli vraćati utakmicu u egal. Mladost je prvi puta povela koncem druge četvrtine golom Lovre Miloša iz kontre. Nakon promjene strana, Žapci još malo dodaju gas i ostvaruju prednost od 2 zgoditka preko Petkovića, a nešto kasnije i preko Lovre Miloša. Ali, kao što to i priliči završnici Prvenstva Hrvatske, Dubrovčani imaju odgovor na dobru igru Mladosti te uspjevaju poravnati na 9:9. Nakon što je Lazić realizirao igrača više i s krila zabio za 10:9, Jug do kraja četvrtine uspjeva preokrenuti rezultat. Mladostaše kao da je presjekao gol Jokovića za vodstvo Juga 11:10 primljen samo 3 sekunde prije isteka četvrtine.

U zadnjoj četvrtini ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske Jug je povisio svoje vodstvo na 3 razlike i tu više nije bilo povratka za Žapce.

Najbolji strijelci u redovima Mladosti bili su Petković i Miloš sa po 3 gola, Buljubašić je pridodao 2, a po 1 su zabili Ćuk, Lazić i Harkov.

”Rezultat ne laže, bio je Jug na kraju bolji. Bili smo vrlo blizu pobjede, ali nažalost učinili smo nekoliko tehničkih pogrešaka koje su nas na kraju koštale skupo. Oni su to zrelo i pametno iskoristili, to je izvanredna ekipa. Čitav niz dugogodišnjeg iskustva i igranja takvih utakmica je u toj ekipi, oni greške spremno kažnjavaju, a na nama je da to učimo iz njih i dogodine budemo još konkuretniji!” – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Jugu CO čestitke za osvojeni naslov državnog prvaka, a igračima i stručnom stožeru Mladosti na srebrnim medaljama osvojenim na koncu sezone u kojoj su, da se ne zaboravi, donijeli pokal u vitrine kluba nakon gotovo 8 godina.