Posjeti HAVK Mladost web-shop

Jugu prva pobjeda u finalnoj seriji

event 08.05.2019.

Prva finalna utakmica doigravanja Prvenstva Hrvatske završila je pobjedom Juga nad Mladosti. Dubrovčani su na bazenu Mladost slavili rezultatom 4:10. Iako je Mladost u prošlom međusobnom susretu bila bolja od Juga, dubrovačka ekipa puno je bolje ušla u ovaj susret. Unatoč izvrsno raspoloženom Marceliću na vratima Mladosti, Jug je već u prvoj četvrtni stekao prednost […]

Prva finalna utakmica doigravanja Prvenstva Hrvatske završila je pobjedom Juga nad Mladosti. Dubrovčani su na bazenu Mladost slavili rezultatom 4:10. Iako je Mladost u prošlom međusobnom susretu bila bolja od Juga, dubrovačka ekipa puno je bolje ušla u ovaj susret. Unatoč izvrsno raspoloženom Marceliću na vratima Mladosti, Jug je već u prvoj četvrtni stekao prednost od četiri pogotka koju Žapci više nisu stigli.

Najbolji strijelac kod Žabaca bio je Cosmin Radu s dva pogotka, dok su po jednom precizni bili Lovre Miloš i Franko Lazić.

Presudila su četiri laka gola koja smo primili u samom početku utakmice. To su bili malo nespretni i nesretni golovi, malo smo zakasnili u reakciji, jedna odbijena lopta i Jug se popeo na plus četiri. Igrali su čvrstu obranu, Popadić odličan na golu i nismo imali prava rješenja u napadu. U ovakvoj utakmici primiti četiri gola u samom početku je nedopustivo, ali s ovakvim Jugom to nije bilo lako!” – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Danas smo bili stvarno izvrsni u svim segmentima igre, puno bolji nego u posljednjoj utakmici s Mladosti u finalu Regionalne vaterpolo lige. Apsolutno sam zadovoljan sa svime, treba nastaviti ovakvim ritmom u idućoj utakmici na našem bazenu!“– izjavio je nakon utakmice trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

Za Mladost su igrali: Ivan Marcelić (12 obrana), Cosmin Radu (2), Lovre Miloš (1), Marino Čagalj, Miloš Ćuk, Antonio Petković, Jerko Anzulović, Franko Lazić, Luka Bajić, Matias Biljaka, Ivan Buljubašić, Konstantin Harkov, Jerko Jurlina i Branimir Herceg.

Iduća utakmica finala igra se u Dubrovniku 11. svibnja u 16.30 sati, a treća opet na bazenu Mladosti 19. svibnja s početkom u 16 sati. Ulaz na utakmice koje se igraju u Zagrebu su besplatne. Sve utakmice finalne serije u izravnom su TV prijenosu HTV-a.