Juniori bolji od Primorja EB i imaju medalju na PH

event 13.02.2019.

U drugom kolu Prvenstva Hrvatske juniori Mladosti svladali su Primorje EB 11:8 (3:2, 2:2, 2:0, 4:4) i osigurali medalju. Kakvog sjaja će biti ta medalja znat će se danas nakon utakmice protiv Jug CO, koja je na rasporedu u 18:50 s prijenosom na TV Planet Sport. U najavi prije Prvenstva Hrvatske trener Vincek je naglasio […]

U drugom kolu Prvenstva Hrvatske juniori Mladosti svladali su Primorje EB 11:8 (3:2, 2:2, 2:0, 4:4) i osigurali medalju. Kakvog sjaja će biti ta medalja znat će se danas nakon utakmice protiv Jug CO, koja je na rasporedu u 18:50 s prijenosom na TV Planet Sport.
U najavi prije Prvenstva Hrvatske trener Vincek je naglasio da najviše očekuje od igrača koji nastupaju za seniorsku momčad, te da oni moraju podnijeti najveći teret ovog natjecanja. Pogled na listu strijelaca protiv Primorja pokazuje baš to da su “seniori”: Fabris sa 4 gola, Bajić sa 3, Samardžić sa 2, te Herceg sa 1 postignutim golom, “povukli” najviše da bi Žapci došli do ove važne pobjede. Priključio im se i ljevoruki Mihić s jednim postignutim zgoditkom.
Mladost je, slično kao jučer imala uspona i padova u prve dvije četvrtine. Rezultat je “šarao” – jedna razlike za Primorje, pa jedan za Mladost i tako nekoliko puta. Ali nakon promjene strana Mladost zabija 2, a istovremeno ne prima niti jedan pogodak i prije početka zadnje četvrtine već je visokih 7:4. Nakon što je Fabris početkom zadnje četvrtine zabio za 8:4 pobjeda je bila praktično u džepu i do kraja susreta nije dolazila u pitanje.
Nakon pobjede u 2. kolu, sigurno je da će Žapci put Zagreba krenuti s medaljama u svojim putnim torbama. Kakvog će sjaja biti medalje, te da li će se tražiti dodatni prostor u torbama za pehar(e), ostaje za vidjeti nakon večerašnje utakmice protiv domaćina Juga. Sretno Žapci!