Juniori četvrti u Budimpešti

event 22.05.2022.

Drugi memorijalni turnir Tibor Benedek je završen. Juniori Mladosti zauzeli su četvrto mjesto nakon poraza poslije izvođenja peteraca. Bolji je bio budimpeštanski KSI rezultatom 17:16 (3:0, 2:4, 5:3, 1:4, peterci 6:5). Nešto lošiji početak naših Žabaca i Mađari vode 3 razlike nakon prve četvrtine. Slijedilo je pet minuta odlične igre mladostaša. U tom razdoblju Žapci […]

Drugi memorijalni turnir Tibor Benedek je završen. Juniori Mladosti zauzeli su četvrto mjesto nakon poraza poslije izvođenja peteraca. Bolji je bio budimpeštanski KSI rezultatom 17:16 (3:0, 2:4, 5:3, 1:4, peterci 6:5).

Nešto lošiji početak naših Žabaca i Mađari vode 3 razlike nakon prve četvrtine. Slijedilo je pet minuta odlične igre mladostaša. U tom razdoblju Žapci su obrani dva igrača manje, zabili svog jednog igrača više, a uz to i postigli golove sa centarske pozicije i iz polukontre. Takav angažman donio je rezultatski preokret i vodstvo Mladosti 4:3. Do kraja četvrtine mini break rade Mađari i na zamjenu strana se odlazi sa njihovom prednošću 5:4.

U početku 3. četvrtine naši dečki su došli do prednosti, ali onda slijedi sivo razdoblje: neiskorišten zicer, primljen gol s velike udaljenosti, te greška na igraču više nakon time outa. Posljedica takve igre je vodstvo KSI-a 10:7. No zato je posljednja četvrtina jedno od najboljih razdoblja Žabaca na čitavom turniru. Čvrsta obrana i efikasan napad doveli su igrače trenera Vinceka do konačnih 11:11.

Treće mjesto na turniru odlučivalo se izvođenjem petaraca. Ako je izvođenje petaraca “rulet”, onda su Žapci svoje “žetone” izgubili u osmoj “vrtnji”, kada su Mađari zabili za 17:16, a udarac Tkalčeca obranio domaći vratar.  Prije toga je vratar Ćosić zaustavio dva peterca KSI-a, ali su s naše strane bili neprecizni Obuljen i Toni Bušić.

Usprkos ovom porazu naši su dečki odigrali jedan vrlo dobar turnir i stekli nova iskustva koja će im dobro doći već ovo ljeto na Kupu Hrvatske.

Strijelci za Mladost: Obuljen (4), Toni Bušić (3), Jan Bušić (1), Bakarić (1), Narančić (1), Brčić (1 + 2 iz peteraca), Paić (2 iz peteraca), Tkalčec (1 iz peteraca).